Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Sputnik: Η Σερβία πρέπει να ενταχθεί στις συνομιλίες για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream

Sputnik: Η Σερβία πρέπει να ενταχθεί στις συνομιλίες για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream
Οπως επισημαίνει το πρακτορείο Sputnik, σε διαφορετική περίπτωση η Σερβία κινδυνεύει να αντιμετωπίσει σοβαρή έλλειψη σε προμήθειες φυσικού αερίου
Η Σερβία πρέπει να ενταχθεί άμεσα στις συνομιλίες για την κατασκευή του έργου του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, διαφορετικά, η χώρα κινδυνεύει να αντιμετωπίσει μια σοβαρή έλλειψη σε προμήθειες φυσικού αερίου, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, επικαλούμενο δηλώσεις του Σέρβου πρώην διπλωμάτη και αναλυτή Σρέτσκο Ντιούκιτς.
Σύμφωνα με τον Ντιούκιτς, o Turkish Stream θα δώσει στη Σερβία την ευκαιρία να βγει από την "ζούγκλα" στην οποία βρέθηκε η χώρα  μετά την ακύρωση των έργων του αγωγού South Stream.
«Χρειαζόμαστε μεγάλους αγωγούς φυσικού αερίου, που καλώ λεωφόρους του 21ου αιώνα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σέρβος αναλυτής στο Sputnik.
Εν τω μεταξύ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουγγαρία, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να ανανεώσει την ενεργειακή συνεργασία με τη Βουλγαρία, παρά την απογοήτευση για την ακύρωση του έργου South Stream.
Το ρωσικό μέσο ενημέρωσης σημειώνει, ότι η παρατήρηση του Πούτιν θα πρέπει να θεωρηθεί ως είδος "χάριτος" για τη Βουλγαρία. Την ίδια στιγμή, το ερώτημα παραμένει ποιος θα παίξει τον καθοριστικό ρόλο διέλευσης στο έργο.
Ο Σέρβος αναλυτής τονίζει ότι όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και η Ρουμανία ή η Σερβία θα μπορούσαν να παίξουν αυτό το ρόλο, παρά τις πολιτικές εντάσεις μεταξύ Μόσχας και Βουκουρεστίου.
"Όσον αφορά τη Σερβία, έχουμε μια καλή πολιτική σχέση με τη Ρωσία. Η Σερβία και η Ρωσία είναι αδελφικές χώρες. Αλλά η φιλία είναι ένα πράγμα και ένα άλλο οι επιχειρήσεις.
Κάθε πλευρά φροντίζει πρώτα απ 'όλα της τα οικονομικά της συμφέροντα. Η Σερβία θα πρέπει να κάνει μεγάλη πολιτική προσπάθεια για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα" τόνισε ο Ντιούκιτς.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης