Ενέργεια

Περιφέρεια Κρήτης: Σύμβαση 800 χιλ. ευρώ για την συντήρηση ηλεκτροφωτισμού στην εθνική οδό

Περιφέρεια Κρήτης: Σύμβαση 800 χιλ. ευρώ για την συντήρηση ηλεκτροφωτισμού στην εθνική οδό

Το έργο αφορά την παλαιά και τη νέα εθνικό οδό στην Κρήτη

Σύμβαση για εργασίες συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού στη νέα και παλαιά εθνική οδό υπέγραψε σήμερα 31/7/2018 ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Πρόκειται για έργο, με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ, που θα ενισχύσει την ασφάλεια των διερχόμενων, δεδομένου -όπως επισήμανε και ο περιφερειάρχης- ότι «τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρά και μεγάλα και για το Βόρειο Οδικό Άξονα και για τον παλιό εθνικό σχετικά με τον ηλεκτροφωτισμό».
«Υπογράψαμε σήμερα μία σημαντική σύμβαση για τη βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού. Παράλληλα, αμέσως θα ξεκινήσουμε και άλλη δημοπράτηση, με ισόποση χρηματοδότηση, για να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον ηλεκτροφωτισμό σε όλο το οδικό δίκτυο της Κρήτης», προσέθεσε.
Με τις παρεμβάσεις αυτές και τις υπόλοιπες που έχουν προγραμματιστεί μέσα από τις δημοπρασίες που γίνονται και ανά Περιφερειακή Ενότητα, ο κ. Αρναουτάκης θεωρεί ότι: «θα βελτιωθεί κατά πολύ ο ηλεκτροφωτισμός σε όλο το νησί, όχι βέβαια στο μέγεθος που επιθυμούμε, γιατί τα δίκτυα είναι παλιά, χρειάζονται συντηρήσεις, όμως εμείς από την πλευρά τη δική μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να βελτιώνουμε όσο μπορούμε τον ηλεκτροφωτισμό για την οδική ασφάλεια οδηγών και πεζών».
Σύμφωνα με τη σύμβαση του έργου, θα πραγματοποιηθούν συντηρήσεις υπαρχόντων φωτιστικών σωμάτων με αντικατάσταση των οργάνων του φωτιστικού, ηλεκτρικών πινάκων διανομής με αντικατάσταση ελαττωματικού ή κατεστραμμένου υλικού, αντικατάσταση κατεστραμμένου καλωδίου ή κατασκευή διακλάδωσης σε περίπτωση κοπής καλωδίου, προμήθεια και εγκατάσταση νέου υπόγειου δικτύου καλωδίων οδοφωτισμού, επισκευή υπογείων καλωδίων φωτεινής σηματοδότησης και γενικά εκτέλεση κάθε άλλης εργασίας που θα κριθεί αναγκαία για την ομαλή λειτουργία των δικτύων ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης