Τελευταία Νέα
Ενέργεια

H Σερβία θα επανεξαγάγει καύσιμα – Αλλαγές στην συμφωνία με την Ρωσία

H Σερβία θα επανεξαγάγει καύσιμα – Αλλαγές στην συμφωνία με την Ρωσία
Η παραχώρηση έγινε πριν από τη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin και του Σέρβου ομόλογό του Aleksandar Vucic στη Μόσχα
Η Ρωσία έχασε την απαίτηση η Σερβία να καταναλώνει φυσικό αέριο μόνο στην εγχώρια αγορά, σύμφωνα με έγγραφο της ρωσικής κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, επιτρέποντας στο βαλκανικό κράτος να επανεξαγάγει τα καύσιμα.
Σύμφωνα με το Reuters η παραχώρηση έγινε πριν από μια συνάντηση μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin και του Σέρβου ομόλογό του Aleksandar Vucic στη Μόσχα την Τρίτη.
Η Gazprom έχει κάνει αρκετές παραχωρήσεις στους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων των τιμών, καθώς αντιμετωπίζει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από άλλες πηγές ενέργειας, όπως το υγροποιημένο φυσικό αέριο, καθώς και την πολιτική πίεση στην Ευρώπη, η οποία προσπάθησε να μειώσει την εμπιστοσύνη της στον ενεργειακό εφοδιασμό της Μόσχας .
Το νέο έγγραφο τροποποιεί τη σύμβαση 2012 για την προμήθεια φυσικού αερίου μέχρι το 2021 για όγκο 5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως.
Η κυβέρνηση έδωσε εντολή το ρωσικό υπουργείο ενέργειας να συνεργαστεί με το υπουργείο εξωτερικών για να ολοκληρώσει συνομιλίες με τη Σερβία και να υπογράψει το πρωτόκολλο για αλλαγές στη συμφωνία του 2012.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης