Ενέργεια

Exxon Mobil: Στις 6 Σεπτεμβρίου οι ανακοινώσεις για το τεμάχιο «11» της κυπριακής AOZ

Exxon Mobil: Στις 6 Σεπτεμβρίου οι ανακοινώσεις για το τεμάχιο «11» της κυπριακής AOZ
Eντός Σεπτεμβρίου η γαλλική Τotal αναμένεται να ανακοινώσει τα πρώτα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης στο κοίτασμα «Ονησίφορος» του τεμαχίου 11
Υψηλόβαθμα στελέχη της Exxon Mobil θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στις 6 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία, όπου θα αναφερθούν στο ερευνητικό πρόγραμμα της εταιρείας στην κυπριακή ΑΟΖ και συγκεκριμένα στο τεμάχιο 11.
Eντός Σεπτεμβρίου η γαλλική Τotal αναμένεται να ανακοινώσει τα πρώτα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης στο κοίτασμα «Ονησίφορος» του τεμαχίου 11.
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ σε ό,τι αφορά το έργο του αγωγού EastMed, ο οποίος φιλοδοξεί να συνδέσει Ισραήλ, Κύπρο, Ελλάδα και Ιταλία, αυτό θα βρεθεί στο επίκεντρο τετραμερούς υπουργικής διάσκεψης στις 5 Δεκεμβρίου, στη Λευκωσία, κατά την οποία αναμένεται να υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης.
Εξάλλου, η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ δεν έχει αποφασίσει ακόμη σε ποιο τεμάχιο (3, 6 ή 8) θα προχωρήσει για γεωτρήσεις.
Ο πιο σημαντικός παράγοντας που θα ληφθεί υπόψη είναι τα αποτελέσματα των τρισδιάστατων ερευνών, οι οποίες διενεργούνταν μέχρι πρόσφατα.


Nωρίτερα το worldenergynews.gr κατέγραφε:

Περίοδος εξελίξεων στα ενεργειακά της Κύπρου, εκτιμάται ότι θα είναι το φθινόπωρο, με τα αποτελέσματα της γεώτρησης στο τεμάχιο 11 να αναμένεται να ανακοινωθούν εντός Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που επικαλείται το ΚΥΠΕ, την ίδια ώρα, συνεχίζεται και ο προγραμματισμός των εταιρειών που έχουν εξασφαλίσει ερευνητικές άδειες εντός κυπριακής ΑΟΖ.
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το έργο του αγωγού EastMed, ο οποίος φιλοδοξεί να συνδέσει Ισραήλ, Κύπρο, Ελλάδα και Ιταλία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα βρεθεί στο επίκεντρο τετραμερούς υπουργικής διάσκεψης στις 5 ΔεκΕμβρίου, στη Λευκωσία κατά την οποία αναμένεται να υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης (MoU).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης