Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Wiki-Solar : 20 GW σε 15 μήνες πρόσθεσαν οι κορυφαίοι κατασκευαστές ηλιακής ενέργειας

Wiki-Solar : 20 GW σε 15 μήνες πρόσθεσαν οι κορυφαίοι κατασκευαστές ηλιακής ενέργειας

 

ΟΙ σωρευτικές εγκαταστάσεις των 34 κορυφαίων εργολάβων EPC ξεπερνούν πλέον τα 100 GW

 

 

H πιο πρόσφατh  λίστα της Wiki-Solar βρίσκει ότι οι σωρευτικές εγκαταστάσεις των κορυφαίων 34 εργολάβων μηχανικής, προμήθειας και κατασκευής (EPC) ξεπερνούν πλέον τα 100 GW (AC) παγκοσμίως.

Οι κορυφαίοι κατασκευαστές ηλιακής κλίμακας στον κόσμο έχουν εγκαταστήσει περισσότερα από 20 GW νέας ισχύος από τις αρχές του 2023, σύμφωνα με ανάλυση της Wiki-Solar σύμφωνα με το pv-magazine.

Ο πάροχος της βάσης δεδομένων έχει δημοσιεύσει ενημερωμένα στοιχεία που καλύπτουν εγκαταστάσεις από τους κορυφαίους 34 εργολάβους EPC και 28 εργολάβους λειτουργίας και συντήρησης (O&M) σε όλο τον παγκόσμιο τομέα ηλιακής ενέργειας. Η τελευταία ανάλυσή του δείχνει ότι οι σωρευτικές εγκαταστάσεις των 34 κορυφαίων εργολάβων EPC ξεπερνούν πλέον τα 100 GW.

Οι περισσότερες εταιρείες και στις δύο λίστες προέρχονται από τους κορυφαίους κατασκευαστές ηλιακής ενέργειας στον κόσμο: Κίνα, Ηνωμένες Πολιτείες, Ινδία, Ισπανία και Γερμανία. Ωστόσο, ο ιδρυτής της Wiki-Solar, Philip Wolfe, σημείωσε ότι «η εξέχουσα θέση των Γάλλων εργολάβων είναι εντυπωσιακή, δεδομένου ότι η χώρα καταγωγής τους δεν βρίσκεται στις 10 κορυφαίες αγορές ηλιακής κλίμακας κοινής ωφέλειας».

Η Solv Energy που εδρεύει στις ΗΠΑ βρίσκεται στην κορυφή και των δύο καταλόγων. Η εταιρεία πρόσθεσε 11,6 GW χωρητικότητας τόσο στα χαρτοφυλάκια EPC όσο και σε O&M το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και είναι η εταιρεία με την πρώτη θέση και στις δύο μετρήσεις από τον Ιανουάριο του 2023.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης