Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,9% για τον S&P και 1,5% για τον Nasdaq  

Wall Street: Άνοδος 0,9% για τον S&P και 1,5% για τον Nasdaq   

323 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

 

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε περισσότερα εταιρικά κέρδη και μια βασική έκθεση εργασίας που ορίζεται για αργότερα μέσα στην εβδομάδα.


Ο  Dow Jones  κέρδισε  323μονάδες ή 0,85% στις 38. 266μονάδες. 

Ο S&P 500 κέρδισε 0,91% στις 5.064 μονάδες

Ο S&P 500 energy sector  ενισχύθηκε 0,52% στις 707,15 μονάδες.

Ο  Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,5% στις 15.840 μονάδες.

 

«Βλέπουμε τις αγορές να  νιώθουν  ανακούφιση αφού η συνεδρίαση της Fed ήταν λιγότερο επιθετική από όσο φοβόμασταν», δήλωσε ο Angelo Kourkafas, ανώτερος αναλυτής στρατηγικής στον Edward Jones. «Η βασική περίπτωση συνεχίζει να είναι ότι οι μειώσεις επιτοκίων καθυστερούν, αλλά δεν εκτροχιάζονται απαραίτητα».

Η Qualcomm σημείωσε άνοδο 9% λόγω των καλύτερων από τα αναμενόμενα κέρδη και της ισχυρής καθοδήγησης για τα έσοδα. Η  DoorDash ημείωσε πτώση 10% αφού ανέφερε ευρύτερη ζημιά ανά μετοχή. Η εταιρεία λιανικής πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Carvana αυξήθηκε κατά 33% αφού ανακοίνωσε τα καλύτερα κέρδη της μετά το κλείσιμο την Τετάρτη, ενώ η Moderna  σημείωσε άνοδο 13% με χαμηλότερη από την αναμενόμενη απώλεια.

Οι μετοχές της τεχνολογίας σημείωσαν άνοδο καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν, με τη Nvidia  και  την Amazon να χάνουν 3% το η κάθε μια .

Οι κινήσεις της Πέμπτης ακολούθησαν μια δύσκολη μέρα στη Wall Street καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην απόφαση της Federal Reserve την Τετάρτη να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell ουσιαστικά απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων ως την επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας.

Οι  traders εξακολουθούν να μην αναμένουν μείωση επιτοκίων τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες τιμές μελλοντικής εκπλήρωσης της αγοράς, όπως μετρήθηκαν από τον Όμιλο CME.

Η προσοχή των επενδυτών τώρα στρέφεται προς την έκθεση της Παρασκευής για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones να αναμένουν 240.000 θέσεις εργασίας και επιβράδυνση από 303.000 προσθήκες τον Μάρτιο.

Η Wall Street θα είναι σε επιφυλακή για σημάδια χαλάρωσης των πιέσεων στους μισθούς και τις τιμές εν μέσω ανησυχιών τις τελευταίες εβδομάδες ότι η Fed μπορεί να χρειαστεί να αναβάλει τα σχέδιά της για μείωση των επιτοκίων λόγω των καυτών οικονομικών δεδομένων και των δεδομένων της αγοράς εργασίας, δήλωσε ο Anthony Saglimbene.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης