Χρηματιστήριο & Αγορές

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 50 δολάρια το brent – Ανησυχία για αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 50 δολάρια το brent – Ανησυχία για αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ
Ο αριθμός των εγκαταστάσεων που λειτουργούν στα πεδία των Η.Π.Α. αυξήθηκε  κατά 11 σε σύνολο 733 την περασμένη εβδομάδα, έναντι 325 πέρυσι
Το αργό πετρέλαιο Brent μειώθηκε κάτω από τα 50 δολάρια την Παρασκευή 2/6/2017, καταγράφοντας  δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών, εν μέσω των ανησυχιών ότι η απόφαση του αμερικανού προέδρου Donald Trump να εγκαταλείψει τη συμφωνία για το κλίμα θα μπορούσε να πυροδοτήσει περισσότερες γεωτρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιδεινώνοντας την παγκόσμια υπερπροσφορά.
Τα συμβόλαια του  Brent διαπραγματεύθηκαν στις 50,16 δολάρια το βαρέλι στις 1:06 μ.μ. (1706 GMT), κάτω από 47 σεντς ή 0,9%.
 Το West Texas Intermediate μειώθηκε 52 σεντς, ή 1,1%, στα 47,84 δολάρια το βαρέλι.
Και οι δύο συμβάσεις σημείωσαν εβδομαδιαίες απώλειες άνω του 4%.
Στις 22:00  ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 47,63 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 1,53% και το brent στα 49,91 δολάρια το βαρέλι με πτώση 1,40%.
Η απόσυρση των ΗΠΑ από την παγκόσμια συμφωνία  του 2015 για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος πυροδότησε τους φόβους ότι η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ θα μπορούσε να επεκταθεί ακόμη πιο γρήγορα.
"Νομίζω ότι θα δούμε μια  χώρα (Ηνωμένες Πολιτείες) που πρόκειται να τρελαθεί από την άποψη της παραγωγής ορυκτών καυσίμων", δήλωσε ο Matt Stanley, μεσίτης καυσίμων στο Freight Services International στο Ντουμπάι, προσθέτοντας ότι και άλλοι παραγωγοί θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο.
"Γιατί δεν θα αυξήσουν την παραγωγή,  όταν οι παραγωγοί όπως οι ΗΠΑ έχουν μια ανοιχτή πρόσκληση να κάνουν ό, τι θέλουν;"
Η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε κατά σχεδόν 500.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) σε σχέση με τα επίπεδα του προηγούμενου έτους, δίνοντας ώθηση τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για μείωση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς.
Η Baker Hughes ανακοίνωσε  την Παρασκευή ότι η εβδομαδιαία καταμέτρηση των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων αυξήθηκε για 20η εβδομάδα.
 Ο αριθμός των εγκαταστάσεων που λειτουργούν στα πεδία των Η.Π.Α. αυξήθηκε κατά 11 σε σύνολο 733 την περασμένη εβδομάδα, έναντι 325 πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης