Τελευταία Νέα
Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

ElvalHalcor: Πρωτοστατεί στην ανάπτυξη των αντλιών θερμότητας και επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση

ElvalHalcor: Πρωτοστατεί στην ανάπτυξη των αντλιών θερμότητας και επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση
Οι αντλίες θερμότητας αποτελούν το κλειδί για τη μετάβαση σε καθαρή ενέργεια και την επίτευξη του στόχου της ΕΕ για ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα έως το 2050
Σχετικά Άρθρα
Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία εξελίσσεται γρήγορα και επηρεάζει σημαντικά τη ζωή μας, το αλουμίνιο και ο χαλκός έχουν γίνει ουσιαστικοί σύμμαχοι στην προσπάθειά μας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Σε αυτή την κατέυθυνση, η ελληνική ElvalHalcor, πρωτοστατεί στην πράσινη μετάβαση όχι μόνο της χώρας αλλά και συνολικά της Ευρώπης, μέσω της έρευνας και της ανάπτυξης που στόχο έχει την προώθηση της αύξησης της αποδοτικότητας, την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων και τη μεγιστοποίηση της χρήσης των πόρων.

Αυτή η κυκλική προσέγγιση εξοικονομεί πολύτιμους πόρους, μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Ειδικότερα για την ElvalHalcor, το τμήμα διέλασης χαλκού και κραμάτων διαδραματίζει αναπόσπαστο ρόλο στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απανθρακοποίηση, παρέχοντας σωλήνες χαλκού στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά αντλιών θερμότητας.

Κλειδί για την μετάβαση στην καθαρή ενέργεια

Οι αντλίες θερμότητας αποτελούν το κλειδί για τη μετάβαση σε καθαρή ενέργεια και την επίτευξη του στόχου της ΕΕ για ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα έως το 2050, καθώς είναι έως και 3 φορές πιο αποδοτικές από άλλες μορφές θέρμανσης.

Σύμφωνα με την REPowerEU, η αυξημένη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στην Ευρώπη, η τεχνολογική τεχνογνωσία και οι φιλικές προς το περιβάλλον κυβερνητικές πολιτικές θα οδηγήσουν σε αύξηση της ζήτησης για αντλίες θερμότητας, η οποία μπορεί να αγγίξει μέχρι και τις 30 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το 2030 - σχεδόν διπλάσιος αριθμός από τον σημερινό.

Παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις της αγοράς για να παρέχει τις καλύτερες λύσεις στους πελάτες της, το τμήμα της Halcor εργάζεται με προϊόντα χαλκοσωλήνων που μπορούν εύκολα να επεξεργαστούν κατά την κατασκευή αντλιών θερμότητας.

Λύσεις σε όλα τα επίπεδα

Οι εναλλάκτες θερμότητας των μονάδων αντλιών θερμότητας, οι σωληνώσεις συναρμολόγησης και οι βαλβίδες κατασκευάζονται από χαλκό και κράματα χαλκού, όπως και οι προ-μονωμένοι σωλήνες που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση των εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων σε περίπτωση μονάδας αντλίας θερμότητας διαιρούμενου συστήματος.

Επιπλέον, η Halcor είναι εκεί για να παρέχει λύσεις τόσο στο στάδιο της κατασκευής όσο και στο στάδιο της τελικής εγκατάστασης, ώστε να διασφαλίζει ότι οι πελάτες της επιτυγχάνουν τους αυστηρούς τελικούς στόχους απόδοσης της μονάδας τους.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι οι αντλίες θερμότητας σε συνδυασμό με την ευρεία χρήση ΑΠΕ για την παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος – οικονομικός και περιβαλλοντικά σωστός – για να καλύψει η ανθρωπότητα τις ανάγκες της για θέρμανση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης