Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ανοδικό γύρισμα για το πετρέλαιο - Παραμένουν οι ανησυχίες για το πλεόνασμα

Ανοδικό γύρισμα για το πετρέλαιο - Παραμένουν οι ανησυχίες για το πλεόνασμα
Περί τις 21:35 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 47,97 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,57% και το brent στα50,84 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 0,57%
Το αργό πετρέλαιο στις ΗΠΑ  έσπασε τελικά το τετραήμερο σερί υποχώρησης σήμερα Παρασκευή 24/3/2017.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το futures του West Texas Intermediate (WTI)
Ενισχύθηκε κατά΄27 σεντς στα 47,97 $ το βαρέλι, αλλά έκλεισε την εβδομάδα με απώλειες 1,7%.
Περίπου 225.000 συμβάσεις WTI έχουν αλλάξει χέρια, κάτω από το μέσο όρο.
Οι τιμές στα futures του  Brent, το διεθνές σημείο αναφοράς για το πετρέλαιο, ήταν στα $ 50,88 ανά βαρέλι στις 14:35 ET (1835 GMT), ενισχυμένα και 32 σεντς από το προηγούμενο κλείσιμο.
Στις 21:35 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 47,97 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,57% και το brent στα50,84 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 0,57%
Στις ΗΠΑ η τελευταία καταμέτρηση στις εξέδρες γεώτρησης από την Baker Hughes κατέγραψε την 10ο εβδομαδιαία άνοδο, με την προσθήκη 21 εξέδρων άντλησης πετρελαίου.
Το σύνολο ανήλθε σε 652 εξέδρες άντλησης πετρελαίου, έναντι 372 το ίδιο διάστημα το περασμένο έτος.
Το πετρέλαιο υποχωρεί για περισσότερο από δύο εβδομάδες, μετά από μια σειρά εκθέσεων απογραφής στις ΗΠΑ που έδειξαν ότι οι προτεινόμενες περικοπές της παραγωγής από τον ΠΕΚ δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα στη μείωση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς.
Την Πέμπτη, ωστόσο, ένας Σαουδάραβας αξιωματούχος του υπουργείου ενέργειας δήλωσε στο Reuters ότι οι εξαγωγές αργού προς τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάρτιο θα μειωθούν κατά περίπου 300.000 βαρέλια την ημέρα (BPD) σε σχέση με το Φεβρουάριο και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα και τους επόμενους μήνες.
Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η αναμενόμενη μείωση, σύμφωνα με την συμφωνία του ΟΠΕΚ, θα μπορούσε να βοηθήσει στον περιορισμό των αποθεμάτων  των ΗΠΑ που ανήλθαν στο ρεκόρ των 533 εκατ. βαρελιών την περασμένη εβδομάδα.
Όμως, η εταιρεία παρακολούθησης δεξαμενοπλοίων ClipperData εκτιμά ότι η πτώση θα είναι μόνο προσωρινή και οι εξαγωγές της Σαουδικής Αραβίας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να επιστρέψουν σε φυσιολογικά επίπεδα από τον Απρίλιο.
«Οι προβλέψεις μας δεν υποστηρίζουν τα σχόλια που προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία,»  δήλωσε στο CNBC Matt Smith, ο διευθυντής έρευνας της ClipperData.
Οι εξαγωγές του ΟΠΕΚ σε άλλες περιοχές, κυρίως στην Ασία, παρέμειναν υψηλές παρά την  συμφωνία με ανεξάρτητους παραγωγούς, όπως η Ρωσία, να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Πάντως οι traders  εκτιμούν  ότι οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται σε κίνδυνο να υποχωρήσουν περαιτέρω αν ο ΟΠΕΚ επεκτείνει την συμφωνία και μετά τον Ιούνιο ή κάνει μεγαλύτερες περικοπές,


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης