Χρηματιστήριο & Αγορές

Η Νιγηρία αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου και «βλέπει» την τιμή στα 60 δολάρια

Η Νιγηρία αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου και «βλέπει» την τιμή στα 60 δολάρια
Η  παραγωγή πετρελαίου είναι σήμερα κοντά στο 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα
Οι τιμές του αργού πετρελαίου, κυμαίνονται γύρω στα 55 δολάρια το βαρέλι από τις αρχές Δεκεμβρίου, και  εκτιμάται ότι θα ανέβουν από περίπου  10 δολάρια  μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς τα μέτρα του ο ΟΠΕΚ, οδήγησαν σε περιορισμό του πλεονάσματος, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Νιγηρίας.
"Σε τελική ανάλυση, τα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών θα οδηγήσουν στο σημείο όπου θέλουμε να είμαστε, το οποίο είναι στα επίπεδα των 60 δολαρίων" δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Πετρελαίου Emmanuel Kachikwu   σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television από τη Ρώμη.
Το πετρέλαιο εκτινάχθηκε στα τέλη Νοεμβρίου και στις αρχές Δεκεμβρίου, μετά  την απόφαση του ΟΠΕΚ  για περικοπή της παραγωγής και  περιορισμό του πλεονάσματος. Οι επιθέσεις των ανταρτών στην ενεργειακή υποδομή της εξαίρεσαν  την  Νιγηρία από την υποχρέωση να αντλεί λιγότερο, αν και ο  ΟΠΕΚ θα μπορούσε να ζητήσει τη συμμετοχή της, δήλωσε Kachikwu.
Η Νιγηρία επιδιώκει τώρα να αυξήσει την παραγωγή, καθώς αναρρώνει από τις επιθέσεις, οι οποίες έπληξαν αγωγούς και άλλες υποδομές.
Η χώρα τώρα αντλεί  περίπου 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και η κυβέρνηση επιδιώκει  αποκλιμάκωση της κατάστασης με τις κοινότητες στο Δέλτα του Νίγηρα, καθώς σχεδιάζει  να αξιοποιήσει την αύξηση αυτή, δήλωσε ο  Kachikwu, ο οποίος βρίσκεται  στην Ιταλία  προκειμένου να έχει συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eni.
Μόλις επιστρέφει η παραγωγή αργού πετρελαίου σε περίπου 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, "τότε θα αρχίσει να μας ζητά ο ΟΠΕΚ να κάνουμε κάποιες περικοπές» επεσήμανε.
Ο Kachikwu δήλωσε  ότι ενώ η Νιγηρία "πιθανότατα θα αγωνιστεί" για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο παραγωγής, και θα υπάρξει συνεργασία για τις περικοπές, αν η  αύξηση της παραγωγής  είναι αρκετά υψηλή. «Υπάρχει προθυμία του κάθε μέλους του ΟΠΕΚ να συνεισφέρουν," κατέληξε

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης