Χρηματιστήριο & Αγορές

Απώλειες στη Wall Street – Με αρνητικό πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες

tags :
Απώλειες στη Wall Street – Με αρνητικό πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί  δείκτες

Ο Nasdaq Composite κατέγραψε απώλειες 0,26%  στις 8088,36 μονάδες μετά την επίτευξη νέου ρεκόρ

Μετά από ένα 4ημερο ανόδου η Wall Street έκλεισε την Πέμπτη 30/8/2018 με απώλειες  μετά από μια έκθεση που ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Donald Trump  θα προχωρήσει σε πρόσθετους δασμούς 200 δις. δολ στις κινεζικές εισαγωγές την επόμενη εβδομάδα.
Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 137 μονάδες ή 0,53% και έκλεισε στις 25987,33 μονάδες.
Ο  S & P 500 υποχώρησε κατά 0,44% και έκλεισε στις 2901,13 μονάδες .
Ο Nasdaq Composite κατέγραψε απώλειες 0,26%  στις 8088,36 μονάδες μετά την επίτευξη νέου ρεκόρ.
Οι δείκτες επίσης έκλεισαν με απώλειες για πρώτη φορά σε πέντε συνεδρίες.
Τα Bloomberg News ανέφεραν ότι ο Trump είπε σε συνεργάτες  ότι υποστηρίζει την προώθηση με πρόσθετα ποσά ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε προηγούμενα προτεινόμενα τιμολόγια για τα κινεζικά αγαθά. Ωστόσο, η έκθεση ανέφερε ότι ο  Trump δεν έχει αποφασίσει σχετικά με το θέμα. Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση.
Οι εμπορικά ευαίσθητες μετοχές, όπως η 3M, η Boeing και η Caterpillar, έπληξαν τα χαμηλά της συνόδου μετά την απελευθέρωση της έκθεσης. Οι μετοχές της 3Μ υποχώρησαν 0,1%, ενώ η Boeing και η Caterpillar υποχώρησαν 0,9% και 2% αντίστοιχα.
Οι επενδυτές αναμένουν επέισης με ενδιαφέρον τις νέες διαπραγματεύσεις που θα έχουν σήμερα ΗΠΑ και Καναδάς για την αναθεώρηση της συμφωνίας του ελεύθερου εμπορίου στη Βόρεια Αμερική.
Χθες, τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, όσο και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι μια συμφωνία μπορεί να επέλθει έως το τέλος της εβδομάδας, την ώρα που ο χρόνος πιέζει προκειμένου να καταλήξουν θετικά οι διαπραγματεύσεις.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, αύξηση κατέγραψαν τον Ιούλιο του 2018 οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, ενώ ένας δείκτης για τον πληθωρισμό ανήλθε σε υψηλό 6ετίας.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,4% τον περασμένο μήνα, έναντι αύξησης επίσης 0,4% του Ιουνίου, ενώ και οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των δαπανών κατά 0,4%

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης