Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Οριακή άνοδος για Nasdaq και S&P

Wall Street: Οριακή άνοδος για Nasdaq και S&P
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε 11 μονάδες χαμηλότερα ή 0,05% στις 24311,19 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή 27/6/2018.
Ο Nasdaq έχασε τα αρχικά κέρδη του ο Amazon υποχώρησε  από το υψηλό που είχε καταγράψει νωρίτερα στη συνεδρίαση.
Ο δείκτης έκλεισε με οριακή άνοδο 0,02% στις 7119,80 μονάδες.
Επίσης  η Apple, το Netflix και το Alphabet υποχώρησαν.
Εν τω μεταξύ, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε 11 μονάδες χαμηλότερα ή 0,05% στις 24311,19 μονάδες, ενώ ο δείκτης S & P 500 ενισχύθηκε κατά 0,1% στις 2669,91 μονάδες.
«Όλα δείχνουν ότι το μέχρι σήμερα momentum έφθασε στο ζενίθ του», εκτίμησε ο Daniel Deming, διαχειριστής κεφαλαίων στην KKR Financial και προσέθεσε –μιλώντας στο CNBC – ότι οι επενδυτές δεν έχουν κάτι άλλο να περιμένουν και ότι δεν φθάνουν μόνο τα θετικά εταιρικά μεγέθη για να δώσουν ώθηση στην αγορά.
Το βέβαιο είναι ότι οι αμερικανικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει ιδιαίτερα θετικά μεγέθη για το α’ τρίμηνο το 79,4% αυτών που είναι εισηγμένες στον S&P 500 να έχουν κατορθώσει να ισοφαρίσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως αναφέρουν στοιχεία της FactSet.
Σε μακροοικονομικό επίπεδο θετική ήταν η ανακοίνωση για το αμερικανικό ΑΕΠ, το οποίο «έτρεξε» με ρυθμό 2,3% στο α’ τρίμηνο του 2018, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που είχε τοποθετήσει τον ρυθμό ανάπτυξης στο 2%.
«Τα θετικά εταιρικά μεγέθη σε συνδυασμό με τον καλό ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας θα πρέπει να έχουν ικανοποιήσει τους ταύρους των αγορών», τόνισε ο Mike Loewengart, επικεφαλής επενδύσεων στην E-Trade.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης