Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Ρωσία εξαπολύει νέες επιθέσεις σε ουκρανικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής

Η Ρωσία εξαπολύει νέες επιθέσεις σε ουκρανικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής
Το τελευταίο κύμα επιθέσεων έρχεται την ώρα που η Λιθουανία ανακοινώνει ότι είναι έτοιμη να αναπτύξει στρατεύματα στην Ουκρανία
Η Ρωσία προελαύνει στην ανατολική Ουκρανία, καταλαμβάνοντας δύο χωριά σε δύο περιοχές, ύστερα από τις πάνω από 70 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους που στόχευσαν τις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας (8/5).

Σύμφωνα με το Oil Price, το μπαράζ των αεροπορικών επιθέσεων και των πυραυλικών χτυπημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών Σαχέντ, ήταν τα αντίποινα της Μόσχας για τη στοχοποίηση ρωσικών διυλιστηρίων από το Κίεβο.

Πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν πάνω από 10 κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής στην Ουκρανία, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε θερμοηλεκτρικούς σταθμούς, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο Ουκρανούς αξιωματούχους.

Οι ρωσικές επιθέσεις προκάλεσαν ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις σε έξι περιοχές, καθώς η Ουκρανία τιμούσε την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Off» το 80% της παραγωγής της DTEK

Η DTEK, ο μεγαλύτερος πάροχος ενέργειας στην Ουκρανία, δήλωσε στο BBC ότι οι επιθέσεις σε τρεις θερμικές μονάδες παραγωγής ενέργειας αποτέλεσαν την πέμπτη επίθεση τους τελευταίους δύο μήνες, θέτοντας εκτός λειτουργίας το 80% της παραγωγικής ικανότητας της DTEK.

Το τελευταίο κύμα επιθέσεων έρχεται την ώρα που η Λιθουανία ανακοινώνει ότι είναι έτοιμη να αναπτύξει στρατεύματα στην Ουκρανία, αφού η Μόσχα απείλησε να διεξάγει ασκήσεις τακτικής χρήσης πυρηνικών όπλων ως απάντηση στις δυτικές σαμποτάζ για την Ουκρανία.

Το Κίεβο δεν έχει ζητήσει στρατεύματα από τη Λιθουανία, αλλά υπάρχουν εικασίες ότι η Δύση θα μπορούσε να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία σε περίπτωση που η Ρωσία διασπάσει τις γραμμές του μετώπου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης