Τελευταία Νέα

Πώς προχωρά η αξιοποίηση του ακινήτου των 161.456 τ.μ. στην Αγία Τριάδα

Πώς προχωρά η αξιοποίηση του ακινήτου των 161.456 τ.μ. στην Αγία Τριάδα

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου

Την αξία του παραθαλάσσιου «φιλέτου» των 161.456 τ.μ. στην Αγία Τριάδα του δήμου Θερμαϊκού αναζητά να προσδιορίσει το ΤΑΙΠΕΔ, 2 μήνες πριν την κατάθεση των προσφορών στον εν εξελίξει διαγωνισμό αξιοποίησης.


Πρόκειται για ένα από τα ακίνητα – βιτρίνα του Ταμείου, με αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους περίπου 600 μέτρων, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση τόσο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και το αεροδρόμιο «Μακεδονία» όσο και από τη Χαλκιδική.

Ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση της ακτής και του camping της Αγίας Τριάδας ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου, προκειμένου να αναπτυχθούν τουριστικό χωριό, παραθεριστικές κατοικίες, εμπορικά καταστήματα και εγκαταστάσεις αναψυχής.

Το χερσαίο τμήμα του ακινήτου περιβάλλεται από πυκνή και εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς δενδροφύτευση.

Εντός της έκτασης υπάρχουν παλιές και εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις, υποδομές και διαμορφώσεις camping, κάποιες εκ των οποίων έχουν κριθεί κατεδαφιστέες. Η ευρύτερη περιοχή λόγω της εγγύτητάς της με τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και της εύκολης προσβασιμότητάς της, στα 14 χλμ. από το αεροδρόμιο και 24 χλμ. από την πόλη προσελκύει επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Για την αποτίμηση του ακινήτου, πριν την έναρξη της αξιοποίησης, το ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε διαγωνισμό για την πρόσληψη ανεξάρτητου αποτιμητή, που μπορεί να είναι μία εξειδικευμένη και έμπειρη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ή/και επαγγελματική εταιρεία παροχής υπηρεσιών αποτίμησης. Ο ανάδοχος θα αναλάβει να εκπονήσει ανεξάρτητη μελέτη αποτίμησης και να παραδώσει στο ΤΑΙΠΕΔ σχετική έκθεση. Η εργασία του θα διαρκέσει 30 ημέρες και ο προϋπολογισμός του έργου είναι 14.000 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους ως τις 29 Απριλίου.

 

Η αξιοποίηση

Η αξιοποίηση του ακινήτου, που βρίσκεται στον δήμο Θερμαϊκού, θα γίνει σε 2 ζώνες, όπως προβλέπεται στο Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ). Στην πρώτη ζώνη, έκτασης 101.924,61 τ.μ., θα αναπτυχθεί παραθεριστικό – τουριστικό χωριό. 

Εντός αυτής, προβλέπεται η απόδοση 4 στρεμμάτων στον δήμο για την ανέγερση σχολικής μονάδας και, μεταξύ άλλων, η δημιουργία παραθεριστικής κατοικίας, ξενοδοχείων, εγκαταστάσεων εστίασης & αναψυχής, αθλητικών εγκαταστάσεων, spa και εμπορικών καταστημάτων.

Ο επενδυτής υποχρεούνται να αποδώσει το 50% στον δήμο, ως κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, που ο ίδιος θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή τους. Οι χώροι αυτοί, σε συνδυασμό με τις δασικές εκτάσεις που υπάρχουν εντός ζώνης, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ένα σημαντικό περιαστικό πάρκο για την περιοχή.

Στην δεύτερη ζώνη, τουρισμού και αναψυχής, επιφάνειας 37.053,74 τ.μ., προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία τουριστικών καταλυμάτων, κατοικιών, εμπορικών καταστημάτων, κοινωνικής πρόνοιας, αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, περίθαλψης, εστίασης, κέντρων διασκέδασης και αναψυχής και στάθμευσης.

Με τη θέσπιση του ΕΣΧΑΔΑ  εξασφαλίζεται ελεύθερη ζώνη από δόμηση κατά μήκος της παραλίας από τη γραμμή αιγιαλού, 30 μέτρων, ενώ η ζώνη της παραλίας είναι εκτός συναλλαγής. Για την αξιοποίηση του ακινήτου της Αγίας Τριάδας, χρηματοοικονομικός σύμβουλος είναι η Εθνική Τράπεζα και τεχνικός η ΑΣΠΑ Α.Ε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης