Επικαιρότητα

Πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα τον Απρίλιο - 3,2% ανακοίνωσε η Eurostat

Πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα τον Απρίλιο - 3,2% ανακοίνωσε η Eurostat
Τον Απρίλιο το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν το Βέλγιο (4,9%), η Κροατία (4,7%) και η Ισπανία και η Αυστρία (και οι δύο 3,4%)
 
Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός εκτιμάται ότι μειώθηκε στο 3,2% τον Απρίλιο, από 3,4% τον Μάρτιο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
 
Την ίδια ώρα, ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να παραμείνει σταθερός στο 2,4% τον Απρίλιο του 2024, σε σύγκριση με τον Μάρτιο.
 
Τον Απρίλιο το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν το Βέλγιο (4,9%), η Κροατία (4,7%) και η Ισπανία και η Αυστρία (και οι δύο 3,4%).
 
Τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν η Λιθουανία (0,4%), η Φινλανδία (0,6%) και η Ιταλία (1%).
 
Στη Γερμανία ο πληθωρισμός αυξήθηκε ελαφρώς στο 2,4% τον Απρίλιο από 2,3% το Μάρτιο και στη Γαλλία ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός στο 2,4% σε σχέση με το Μάρτιο.
 
Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Απρίλιο (3,7%, έναντι 4% τον Μάρτιο). Ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (2,8%, έναντι 2,6% τον Μάρτιο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,9%, έναντι 1,1% τον Μάρτιο) και η ενέργεια (-0,6%, έναντι -1,8% τον Μάρτιο).
 
Πηγή: skai.gr
 
www.worldenergynews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης