Τελευταία Νέα
Commodities

JP Morgan: Σταθεροποίηση στις τιμές των βιομηχανικών μετάλλων πριν το rebound

tags :
JP Morgan: Σταθεροποίηση στις τιμές των βιομηχανικών μετάλλων πριν το rebound
Μια μεγάλη μείωση στις κεφαλαιουχικές δαπάνες θα δώσει το σήμα του πάτου για τις τιμές των βιομηχανικών μετάλλων.
Σε πορεία σταθεροποίησης οδεύουν οι τιμές των βασικών προϊόντων σύμφωνα με έκθεση της JP Morgan η οποία δεν βλέπει πιθανή μια απότομη ανοδική κίνηση, όπως το 2006 ή το 2009,σε ανάλυση με ημερομηνία 1/1/2017.
Τον Ιανουάριο του 2016  έκθεση του συγκεκριμένου αναλυτή, παρουσίασε τους κύκλους που «γράφουν» οι τιμές των βασικών μετάλλων, τα οποία χρειάσθηκαν μέχρι τώρα κατά την διάρκεια των κύκλων αυτών 15 έως 30 χρόνια για να φθάσουν στην κορυφή.
Σήμερα υπάρχει πολύς δρόμος να διανύσουμε καθώς ο τρέχων υπερ-κύκλος ολολκληρώνεται, δεδομένου ότι είμαστε μόνο 4-5 χρόνια στο «ξετύλιγμα» του.
Κατά τις πτώσεις, οι τιμές των βασικών εμπορευμάτων μειώνονται κατά 50% -70% όταν «ξετυλίγεται» ο σούπερ-κύκλος στην πτωτική του πορεία.
Συνεπώς , η πτώση είχε γίνει, αναφέρει η έκθεση : οι τιμές των βασικών εμπορευμάτων έχουν ήδη μειωθεί κατά το ήμισυ περίπου από τα υψηλά που είχαν κατακτήσει μέχρι το τέλος του 2015.
Για τους επενδυτές, η "τιμή" είναι πιο σημαντικό από το "χρόνο", καθώς  είναι ο λόγος για τον οποίο έγιναν πιο αισιόδοξοι για τις τιμές των βιομηχανικών μετάλλων στις αρχές του 2016.
Οι αγορές κατά την JP Morgan αναζητούν δεδομένα από το παρελθόν προκειμένου να αξιολογήσουν την μελλοντική πορεία, δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στην απότομη μείωση των κεφαλαιουχικών δαπανών για την εξόρυξη βιομηχανικών μετάλλων.
Η πτώση που έχει συντελεστεί  είναι πολύ παρόμοια με εκείνη που λαμβάνει χώρα στο πετρέλαιο, το οποίο επίσης έχει μια σταθεροποιητική επίδραση στις τιμές του.

Το  πετρέλαιο

Το 2016 στο Outlook, εκτιμήσαμε, αναφέρει η JP Morgan ότι η προσαρμογή προσφοράς-ζήτησης του πετρελαίου θα είναι σε εξέλιξη από το 2017, ενώ επεσήμανε τις υψηλότερες τιμές.
Τον Ιούνιο του 2016 η πρόβλεψη ήταν  και πάλι για μείωση κεφαλαιουχικών δαπανών του πετρελαίου, με αρνητικές θέσεις, ποσοστά μείωσης ανά  τομέα, σταθερή αύξηση της ζήτησης πετρελαίου και  των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά τη συζήτηση των προοπτικών για τις αγορές πετρελαίου.
Ένα έλλειμμα προσφοράς πετρελαίου είναι σήμερα σε εξέλιξη μέχρι το τέλος του 2017, ιδιαίτερα εάν οι χώρες του ΟΠΕΚ τηρήσουν το ιστορικό ποσοστό συμμόρφωσης στις  περικοπές που ανακοίνωσαν.
Η αύξηση παραγωγικότητας πετρελαίου ανά εξέδρα είναι ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω σύσφιξη των συνθηκών προσφοράς και ζήτησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης