Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1% για τον S&P και 2% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 1% για τον  S&P και 2% για τον Nasdaq
153 μονάδες κέρδισε ο Dow
Άνοδος στη Wall Street την Παρασκευή και ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν την καλύτερη τους εβδομάδα από τον Νοέμβριο, καθώς οι επενδυτές διερευνούσαν νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

 

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 153 μονάδων, ή 0,4% στις 38.239 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,02% στις 5.099 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1% στις 731,21 μοναδες
Ο Nasdaq κέρδισε 2,03% στις 15.927 μονάδες.

Οι μετοχές έλαβαν ώθηση από τα ισχυρά αποτελέσματα από τους ανταγωνιστές της τεχνητής νοημοσύνης Alphabet και Microsoft . Η Alphabet εκτινάχθηκε περισσότερο από 10% με καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη πρώτου τριμήνου και καταγράφοντας την καλύτερη μέρα της από τον Ιούλιο του 2015. Η εταιρεία ενέκρινε επίσης το πρώτο μέρισμά της και την επαναγορά 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Microsoft κέρδισε 2,5% καθώς ο κατασκευαστής λογισμικού δημοσίευσε ισχυρά δημοσιονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και έδειξε επιτάχυνση στην ανάπτυξη του cloud.

Οι επενδυτές ανέλυσαν επίσης τις βασικές προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες του Μαρτίου μετά από μια σειρά αναφορών που υποδηλώνουν επιβράδυνση της ανάπτυξης και σταθερό πληθωρισμό. Ο δείκτης, εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, σημείωσε άνοδο 2,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και ήρθε μπροστά από το 2,7% που ανέμενε ο Dow Jones. Οι προσωπικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,8%, έναντι εκτίμησης 0,7%.

Αυτές οι κινήσεις βοήθησαν τη Wall Street να ανακτήσει ένα μέρος της βάσης της μετά από μια δύσκολη μέρα. Ο Dow υποχώρησε 375 μονάδες την Πέμπτη, αφού τα νέα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ έδειξαν απότομη επιβράδυνση της ανάπτυξης και έδειξαν επίμονο πληθωρισμό.

Η ανακοίνωση αποτελεσμάτων συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα, με τα αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών Apple και Amazon. Η επόμενη απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τα επιτόκια αναμένεται την Τετάρτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης