Τελευταία Νέα
Commodities

Η Rosneft αναμένει ταχύτερη αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετροχημικών προϊόντων

Η Rosneft αναμένει ταχύτερη αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετροχημικών προϊόντων
Ο Ιγκόρ Σέκιν είπε, ότι αναμένεται πως η εφαρμογή της εν λόγω στρατηγικής θα αυξήσει την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κατά 25%-30%
Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση για πετροχημικά προϊόντα θα αυξηθεί γρηγορότερα από την κατανάλωση, σύμφωνα με άρθρο του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Ιγκόρ Σέκιν στην εφημερίδα Izvestia.
Με βάση την εκτίμηση αυτή, τα πετροχημικά θα έχουν ιδιαίτερο ρόλο στην ανάπτυξη της νέας στρατηγικής της Rosneft, αναφέρει ο Σέκιν.
«Η νέα στρατηγική της εταιρείας πρέπει να κινείται στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου τους με κάθε σενάριο σχετικά με τις τιμές του πετρελαίου και βάσει οποιασδήποτε φορολογικής ρύθμισης» γράφει, τονίζοντας ότι «τα πετροχημικά έχουν ιδιαίτερο ρόλο σε αυτό».
Προσθέτει δε, ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις «η παγκόσμια ζήτηση πετροχημικών προϊόντων θα αυξηθεί ταχύτερα από την αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ και την κατανάλωση πετρελαϊκών προϊόντων», επισημαίνοντας ότι «αυτό θα δημιουργήσει πρόσθετες προοπτικές για αυτόν τον τομέα των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων».
Ακόμη, ο Σέκιν είπε, ότι αναμένεται πως η εφαρμογή της εν λόγω στρατηγικής θα αυξήσει την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κατά 25%-30% και πρόσθεσε, ότι στόχος της Rosneft είναι, να μειώσει μακροπρόθεσμα το κόστος παραγωγής στο επίπεδο του σαουδαραβικού κολοσσού Saudi Aramco.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης