Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Χαμηλώνει τις προσδοκίες για το χρέος ο Τσίπρας - Στόχος η πρόσβαση στις αγορές με βιώσιμα επιτόκια

Χαμηλώνει τις προσδοκίες για το χρέος ο Τσίπρας - Στόχος η πρόσβαση στις αγορές με βιώσιμα επιτόκια
Δεν απέκλεισε ακόμη και αποδοχή της πρότασης που απέρριψε η Ελλάδα στο Eurogroup.
Τις προσδοκίες για τη ρύθμιση του χρέους χαμηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη «νίκη» Schaeuble στο Eurogroup.
Στόχος σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι η έξοδος στις αγορές με βιώσιμα επιτόκια, ενώ δεν απέκλεισε ακόμη και αποδοχή της πρότασης που απέρριψε η Ελλάδα στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
«Η Ελλάδα μετά από επτά χρόνια υποτίμησης και ύφεσης έχει πολύ καλές προοπτικές.
'Εχουμε εξυγιάνει τα οικονομικά και αυτό δημιουργεί τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για ένα δυνατό come back και γι’ αυτό ζητούμε μια απόφαση για το χρέος που θα αντανακλά και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτό παλεύουμε, αυτό επιδιώκουμε».
«Πιστεύω πως ο στρατηγικός στόχος να μπορέσει η χώρα με το πέρας του τρίτου προγράμματος που είναι τον Αύγουστο του 2018 να έχει μια σταθερή δυνατότητα δανεισμού με βιώσιμα επιτόκια από τις αγορές είναι στρατηγικός στόχος που παραμένει και είναι κοντά» τόνισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Μπορεί να επιτευχθεί είτε πάρουμε μια λύση που μας παρουσίασε ο κ. Σόιμπλε και αρνηθήκαμε, πόσο δε μάλλον με μια καλύτερη λύση για την οποία διαπραγματευόμαστε.
Δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές θα έχουμε με καλούς όρους».
Η ενέργεια είναι η αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη στη χώρα τόνισε ο πρωθυπουργός από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Μια ανάπτυξη που θα είναι βιώσιμη και θα προστατεύει το περιβάλλον, ανέφερε ο Α. Τσίπρας.
Ο ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας είναι βασικό εργαλείο καθώς μέσω αυτού γίνεται προσέλκυση επενδύσεων και διότι ταυτόχρονα αναβαθμίζεται η γεωστρατηγική θέση της χώρας τόνισε ο πρωθυπουργός από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Στόχος της κυβέρνησης, τόνισε ο Α.  Τσίπρας, είναι να γίνει η Ελλάδα πολλαπλός ενεργειακός κόμβος και σύμβολο ειρήνης.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι προχωρά η αναβάθμιση μιας από τις πιο κομβικές ενεργειακές υποδομές της χώρας, του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, ενώ εξελίσσεται και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς, το έργο του αγωγού TAP, o οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την περιοχή της Κασπίας στην Ευρώπη, καθώς επίσης ο αγωγός φυσικού αερίου East Med, ο διασυνδετήριος αγωγός Ελλάδας - Βουλγαρίας, και η ηλεκτρική διασύνδεση Euroasia Interconnecto.
«Στόχος είναι το 2020 να έχουμε δασολόγιο, κτηματολόγιο, δασικό σχεδιασμό & χάρτες, για εύκολη χρήση από κάθε πολίτη.
Θα δημιουργηθεί ενιαίος φορέας του ΥΠΑΝ για ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, που θα ενσωματώσει και τα υποθηκοφυλακεία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: www.bankingnews.gr
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης