Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Η Goldman Sachs προβλέπει αύξηση της παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας το 2017

Η Goldman Sachs προβλέπει αύξηση της παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας το 2017
Η συνολική παραγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία και τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ μπορεί να φθάσει τα 45 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2017
Η Ρωσία αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου ταχύτερα από το αναμενόμενο, αναφέρει σε έκθεσή της η Goldman Sachs, η οποία αναθεωρεί προς τα πάνω την πρόβλεψή της για την παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας το 2017 από 11,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, σε 11,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση της αμερικανικής τράπεζας, η συνολική παραγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία και τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ μπορεί να φθάσει τα 45 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2017, εάν και οι δύο πλευρές συμφωνήσουν με την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας να μειωθεί η παραγωγή κατά 4%.
Επισημαίνει ωστόσο, ότι μετά την τεχνικού επιπέδου σύσκεψη του ΟΠΕΚ στη Βιέννη την περασμένη εβδομάδα, οι πιθανότητες για την επίτευξη μιας τέτοιας συμφωνίας είναι μικρές.
Εκτιμά δε, ότι εάν δεν επιτευχθεί η συμφωνία κατά τη διάρκεια της επίσημης συνεδρίασης του ΟΠΕΚ στις 30 Νοεμβρίου, η τιμή του Brent μπορεί να πέσει έως και στα 40 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης