Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Dijsselbloem: Iκανοποιητική πρόοδος με την Ελλάδα, συνεχίζονται σήμερα 5/4 οι συνομιλίες με στόχο προσχέδιο SLA στις 7/4

tags :
Dijsselbloem: Iκανοποιητική πρόοδος με την Ελλάδα, συνεχίζονται σήμερα 5/4 οι συνομιλίες με στόχο προσχέδιο SLA στις 7/4
Εν τω μεταξύ στις 6 Απριλίου θα συναντηθούν ο επικεφαλής του Eurogroup Dijsselbloem με τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας W. Schaeuble.
Σημειώθηκε καλή πρόοδος μεταξύ της Ελλάδος και των δανειστών στις διαπραγματεύσεις ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem 1:45 ξημερώματα Τετάρτης 5 Απριλίου του 2017.
Η συνάντηση με τα θεσμικά όργανα και την ελληνική κυβέρνηση ολοκληρώθηκε... κάναμε καλή πρόοδο, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν την Τετάρτη 5 Απριλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup.
Η ελληνική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στις Βρυξέλλες υπό τον Ε. Τσακαλώτο τον έλληνα υπουργό οικονομικών παρουσίασε νέα πρόταση προς τους δανειστές ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές.
Νωρίτερα η ελληνική κυβέρνηση είχε διαψεύσει πληροφορίες που ήθελαν η πρόταση να περιλαμβάνει μείωση του αφορολόγητου από 5900 σε 5500 ευρώ ώστε να περιοριστεί ο αντίκτυπςο στις συντάξεις...
Πάντως το γεγονός ότι ενώ κατά την διάρκεια της 4ης Απριλίου κυριαρχούσε η εντύπωση ότι οι διαπραγματεύσεις κινδυνεύουν με αδιέξοδο και ο Dijsselbloem διαπίστωσε καλή πρόοδο σημαίνει ότι υπάρχουν κάποια περιθώρια για ένα προσχέδιο SLA τεχνικής συμφωνίας στις 7 Απριλίου.
Στο Eurogroup στις 7 Απριλίου δεν αναμένεται τελική συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, αυτό το σενάριο είναι απίθανο.
Αλλά θα μπορούσε να υπάρξει ένα προσχέδιο το οποίο κατά την διάρκεια των επόμενων εβδομάδων να οδηγήσει σε stuff level agremment δηλαδή σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο στην αξιολόγηση με ορίζοντα ένα έκτακτο Eurogroup στις 28 Απριλίου ή 5 Μαίου.
Εν τω μεταξύ στις 6 Απριλίου θα συναντηθούν ο επικεφαλής του Eurogroup Dijsselbloem με τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας W. Schaeuble.
Στην συνάντηση αυτή με βάση διαρροές στον γερμανικό τύπο θα σχεδιαζόταν να ασκηθεί πολύ σκληρή πίεση στην ελληνική κυβέρνηση ακόμη και να δοθεί τελεσίγραφο ή προχωράει η αξιολόγηση ή παγώνουν οι διαπραγματεύσεις για τα ανοικτά ζητήματα.

Το γεγονός πάντως ότι έχει σημειωθεί πρόοδος αποτελεί μια ένδειξη ότι μπορεί να γεφυρωθούν οι διαφορές αρκεί η Ελλάδα να αποδεχθεί τα μέτρα των δανειστών.
Ως προς το χρέος προφανώς στην σύνοδο του ΔΝΤ στις 21 με 23 Απριλίου θα αποσαφηνιστούν σημαντικές πτυχές του ζητήματος του ελληνικού χρέους και ειδικά των μέτρων που θα συμπεριληφθούν στις μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις για το ελληνικό χρέος.
Πηγη: Βαnkingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης