Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Citigroup: Στο 1,5%-2% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2018-2019 - Μικρές οι προσδοκίες για το χρέος

Citigroup: Στο 1,5%-2% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2018-2019 - Μικρές οι προσδοκίες για το χρέος

Ενα μεγάλο ταμείο μετρητών θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση των χρηματοδοτικών αναγκών για τα επόμενα χρόνια

Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται, με βραδύτερο όμως ρυθμό, λαμβάνοντας ώθηση από τις εξαγωγές και ορισμένες ξένες επενδύσεις.
Αυτό αναφέρει η Citigroup, η οποία εκτιμά ότι η αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ θα παραμείνει στο 1,5% - 2,0% τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς θα βελτιωθεί η εμπιστοσύνη μετά το τέλος των προγραμμάτων διάσωσης.
Ειδιδκότερα, στην ανάλυση για το παγκόσμιο outlook, η Citigroup αφιερώνει ένα πολύ μικρό μέρος για την Ελλάδα, στο οποίο διατυπώνει την εκτίμηση ότι είναι πλέον πιθανή η έξοδος από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο, εξέλιξη που θα μπορούσε να βελτιώσει την επιχειρηματική εμπιστοσύνης, παρά το γεγονός ότι δεν αναμένονται σημαντικές παραχωρήσεις από τους ευρωπαίους πιστωτές για την ελάφρυνση του χρέους, τουλάχιστον προς το παρόν.
Ενα μεγάλο ταμείο μετρητών θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση των χρηματοδοτικών αναγκών για τα επόμενα χρόνια χωρίς δέσμευση για μακροπρόθεσμες επεκτάσεις ωριμότητας.

Το προσεχές ημερολόγιο του S & P

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's αναβάθμισε την Ελλάδα στο Β, από τον Β- τον Ιανουάριο, με την αξιολόγηση να χαρακτηρίζεται από μια θετική προοπτική: "αντικατοπτρίζει περαιτέρω ανοδική πορεία στο περιβάλλον πολιτικής και χρηματοδότησης κατά το επόμενο έτος".
Δεδομένης της τελευταίας αναβάθμισης και το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε ένα πρόγραμμα, το πιο πιθανό σενάριο είναι ο S & P να περιμένει μέχρι η Ελλάδα να εγκαταλείψει το πρόγραμμα σταθερότητας τον Αύγουστο, πριν ολοκληρώσει την επόμενη επανεξέτασή της.
Γι' αυτό το λόγο η Citigroup αναμένει ότι η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας να παραμείνει B για τώρα.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης