Αναζήτηση


Commodities are powered by Investing.com

11/10/2017 23:07

Regling: Η Ελλάδα αναπτύσσεται με έναν υγιή ρυθμό 0,5% - Επωφελείται 10 δισ. ετησίως από τα χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού

Ο κ. Regling εκτίμησε πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν καταφέρει να ανακάμψουν, παραδεχόμενος ότι μεγάλο πρόβλημα παραμένουν τα NPLs   
«Ακόμη» και η Ελλάδα αναπτύσσεται πλέον με έναν υγιή ρυθμό της τάξης του 0,5%, το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2017, σχολίασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) κ. Klaus Regling, τονίζοντας πως τα χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού -στο πλαίσιο της βραχυπρόθεσμης ελάφρυνσης χρέους- είχαν ως αποτέλεσμα να εξοικονομεί η χώρα μας 10 δισ. ευρώ ετησίως.
«Αυτά είναι πολύ σημαντικά ποσά».
Μιλώντας σε εκδήλωση του Peterson Institute, ο κ. Regling εκτίμησε πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν καταφέρει να ανακάμψουν μετά την κρίση χρέους της Ευρωζώνης, παραδεχόμενος ωστόσο ότι μεγάλο πρόβλημα παραμένει ο τεράστιος όγκος μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).
Επί αυτού, επισήμανε πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί έχουν υιοθετήσει σχέδιο για την αντιμετώπιση των NPLs, από τον Ιούλιο του 2017.
Ο Γερμανός αξιωματούχος υπογράμμισε ότι τα κεφαλαιακά επίπεδα των τραπεζών της Ευρωζώνης έχουν διπλασιαστεί μετά την κρίση του 2012-2013, τη στιγμή που η κερδοφορία έχει επιστρέψει για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της περιοχής.
Βέβαια, η «χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση στη ζώνη του ευρώ, κινείται σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με την περίοδο πριν από την κρίση»...
Ο κ. Regling δεν παρέλειψε να επιτεθεί και σε όσους βιάστηκαν να προεξοφλήσουν «λανθασμένα» μία διάλυση της Ε.Ε. ή της Ευρωζώνης, επικαλούμενος τις σχετικές δημοσκοπήσεις που διαπιστώνουν πως, πλέον, το 73% των πολιτών δηλώνουν φιλο-ευρωπαίοι, η υψηλότερη επίδοση από το 2004!
Την ίδια στιγμή, παρά τις δυσοίωνες εκτιμήσεις, «πλέον η Ε.Ε. έχει καταστεί ένα ασφαλές καταφύγιο για τα χρήματα των επενδυτών», τη στιγμή που έπεται το Brexit και στις Η.Π.Α. αυξάνεται η αβεβαιότητα από τις πολιτικές του Donald Trump.
Ο επικεφαλής του ESM δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η Ευρώπη έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει πολύ αποτελεσματικά το θέμα της παγκοσμιοποίησης και της εισοδηματικής ισότητας, ωστόσο πλέον «καλείται να αντιμετωπίσει την αύξηση του χαμηλού δυναμικού παραγωγής, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και τις επενδύσεις».

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.