Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Seibert (εκπρόσωπος Merkel):Υπάρχει χάρτης για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τα υπόλοιπα το 2018

tags :
Seibert (εκπρόσωπος Merkel):Υπάρχει χάρτης για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τα υπόλοιπα το 2018
Το Βερολίνο πιστεύει ότι οι δύο βασικοί παράγοντες για την οικονομική ανάπτυξη είναι βιώσιμοι κρατικοί προϋπολογισμοί και αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Θα πρέπει να αναμένεται ότι στη γερμανική πρωτεύουσα ο πρόεδρος Oμπάμα θα θέσει ειδικά στη συνομιλία του με την καγκελάριο και θέμα οικονομικής σταθερότητας της Ελλάδας.
Ως γνωστόν, ο κ. Ομπάμα υποστηρίζει όπως και το ΔΝΤ ότι εκτός από μεταρρυθμίσεις η χώρα έχει ανάγκη από μια ελάφρυνση του χρέους.
Οπως ανέφερε στο σημερινό μπρίφινγκ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Stefen Seibert.
«Λάβαμε υπόψη μας ότι ο πρόεδρος Ομπάμα υπέδειξε τη σημασία της ελάφρυνσης του χρέους.
Επ' αυτού, το Eurogroup συμφώνησε το Μάιο για ένα χάρτη πορείας ο οποίος ρυθμίζει τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα όπως, και για αργότερα, το 2018, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα» είπε ο κ. Seibert.
Αναφορικά με τη ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου στην Αθήνα πως σκοπεύει να εκθέσει στο Βερολίνο την άποψη του ότι «η λιτότητα μόνη της δεν δημιουργεί ευημερία» ο Stefen Seibert διαβεβαίωσε ότι ανάλογη γνώμη έχει και η γερμανική κυβέρνηση. Το Βερολίνο πιστεύει ότι οι δύο βασικοί παράγοντες για την οικονομική ανάπτυξη είναι βιώσιμοι κρατικοί προϋπολογισμοί και αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
«Αυτή ήταν πάντα η στάση μας» τόνισε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος «και σε αυτή τη βάση χαράζαμε την πολιτική μας σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης