Ενέργεια

RWE: Όλα ανοιχτά για την συμμετοχή στο δίκτυο υψηλής τάσης Amprion

RWE: Όλα ανοιχτά για την συμμετοχή στο δίκτυο υψηλής τάσης Amprion

 Η γερμανική εταιρεία σκέφτεται να πουλήσει μερίδιο 25,1% της Amprion και μια διαδικασία πώλησης θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεκινήσει φέτος

 

Η RWE, ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας, εξετάζει επιλογές για το μειοψηφικό του μερίδιο στην Amprion, ένα από τα τέσσερα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης της Γερμανίας, ανκοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη, ανοίγοντας ενδεχομένως τον δρόμο για πώληση.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλές κεφαλαιακές απαιτήσεις για την επέκταση του δικτύου, εξετάζουμε επί του παρόντος διάφορες επιλογές και δυνατότητες χρηματοδότησης σε σχέση με την επένδυσή μας στην Amprion», δήλωσε εκπρόσωπος της RWE σύμφωνα με το Reuters.

Η Handelsblatt ανέφερε νωρίτερα, επικαλούμενη πηγές, ότι η RWE σκέφτεται να πουλήσει μερίδιο 25,1% της Amprion και ότι μια διαδικασία πώλησης θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεκινήσει φέτος.
Το μερίδιο θα μπορούσε να αποτιμηθεί σε 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ανέφερε σε σημείωμα η χρηματιστηριακή Bernstein, προσθέτοντας ότι τυχόν έσοδα θα μπορούσαν να δαπανηθούν για επαναγορά μετοχών, κάτι για το οποίο έχουν πιέσει οι επενδυτές και οι αναλυτές.

Στρατηγικά ουδέτερη πώληση

«Η πώληση του μεριδίου Amprion είναι ουδέτερη στρατηγικά, αλλά μπορεί να ξεκλειδώσει κάποια αξία καθώς το μερίδιο συνήθως χάνεται στην αποτίμηση της RWE», έγραψε h Bernstein.
Η RWE στα τέλη του περασμένου έτους δήλωσε ανοιχτή σε συνομιλίες για πιθανή πώληση του μεριδίου της στην Amprion, καθώς οι προσπάθειες στη Γερμανία για την αναδιάρθρωση της ιδιοκτησίας των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας επιταχύνονται.
Πέρυσι, το Βερολίνο αγόρασε ένα μειοψηφικό μερίδιο στην EnBW's, TransnetBW και βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε συζητήσεις με την ολλανδική κυβέρνηση για την ανάληψη των γερμανικών λειτουργιών του παρόχου δικτύου TenneT .
Μέσω της κρατικής τράπεζας KfW, η γερμανική κυβέρνηση κατέχει επίσης μειοψηφικό μερίδιο στην 50Hertz της Elia, τροφοδοτώντας τις προσδοκίες ότι το Βερολίνο θα μπορούσε κάποια στιγμή να συνδυάσει τις συμμετοχές του στο δίκτυο ως έναν τρόπο για τον καλύτερο έλεγχο των κρίσιμων ενεργειακών υποδομών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης