Αναζήτηση
 
Commodities are powered by Investing.com

Περιβάλλον

Η αλλαγή του κλίματος μπορεί να εντείνει την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα

Η αλλαγή του κλίματος μπορεί να εντείνει την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα

Διαψεύδει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ότι η δυσοσμία στη Θεσσαλονίκη προέρχεται από το δίκτυο φυσικού αερίου

Η εταιρεία ενημερώνει μέσω ανακοίνωσής της, ότι από τους μέχρι τώρα ελέγχους που έχουν διενεργηθεί από το τεχνικό προσωπικό της, που βρίσκεται σε επιφυλακή, η οσμή δεν σχετίζεται με το φυσικό αέριο και με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

Παράταση 45 ημερών στη πρόσκληση υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες

Σε περιοχές στις οποίες λήγει σήμερα 23/3/2017 η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων, όπως των νομών Μεσσηνίας και Ηλείας, παρατείνεται η διαδικασία έως και τις 7 Μαΐου 2017

Χρηματοδοτικές ευκαιρίες για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Μέχρι σήμερα έχουν χρηματοδοτηθεί 233 έργα με συντονιστή από την Ελλάδα και συνολικό προϋπολογισμό 312 εκατ. €

Ενθερμοι υποστηρικτές της "πράσινης" ενέργειας οι Αμερικανοί σύμφωνα με το Yale

Οι περισσότεροι Αμερικανοί υποστηρίζουν την ευρύτερη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αυστηρότερους κανονισμούς για την απελευθέρωση του διοξειδίου του άνθρακα

Φάμελλος: Κοινωνικό αγαθό το νερό - Επιλογή της κυβέρνησης να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ υπογράμμισε, ότι «επιλογή της κυβέρνησης στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση είναι, ότι το νερό ως κοινωνικό αγαθό, παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο».

ΥΠΕΝ: Παράταση στην δημόσια διαβούλευση για την πυροπροστασία κτιρίων

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καλεί όλους τους πολίτες, τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο, να συμμετάσχουν στη διαβούλευση καταθέτοντας απόψεις και προτάσεις, με σκοπό την βελτίωση του προτεινόμενου σχεδίου.

Μέθοδος βιοεπεξεργασίας αστικών λυμάτων με μικροφύκη και κυανοβακτήρια από το ΑΠΘ

H κ. Μουστάκα εξήγησε πώς η χρήση μικροφυκών και κυανοβακτηρίων μπορεί να «δώσει» υψηλής ποιότητας βιομάζα από τα υγρά απόβλητα αστικών, αγροτικών και βιομηχανικών διεργασιών, η οποία βιομάζα με τη σειρά της μπορεί να αξιοποιηθεί για την παραγωγή βιοκαυσίμου.

Σ. Φάμελλος: Συνάντηση εργασίας με τις Διευθύνσεις Υδάτων του ΥΠΕΝ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός επεσήμανε την ανάγκη συντονισμού και ανάπτυξης ενός κοινού κώδικα επικοινωνίας για την υλοποίηση των περιβαλλοντικών προτεραιοτήτων

Δυσοίωνες προβλέψεις του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού για το 2017

Οι επιστήμονες ανησυχούν ότι σταδιακά θα αυξηθεί η επιρροή των σκεπτικιστών και των αρνητών της κλιματικής αλλαγής, καθώς δυστυχώς φαίνεται να αυξάνονται όσοι πολίτες αρνούνται να ακούσουν τους επιστήμονες και να αναγνωρίσουν τα επιστημονικά δεδομένα.

Συνάντηση στο ΥΠΕΝ για το επιχειρησιακό σχέδιο επεξεργασίας αστικών λυμάτων

Η D.G. Regio της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει συμφωνήσει να υποστηρίξει το συνολικό εγχείρημα με τεχνική βοήθεια και να συμβάλει με κάθε πρόσφορο μέσο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στην επιτυχία του.

Ενημερωτικές δράσεις του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης στα σχολεία για την ανακύκλωση

Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν και σε άλλες σχολικές μονάδες, με προγραμματισμό μέχρι το τέλος του 2017 να έχουν ενημερωθεί όσο περισσότεροι μαθητές είναι εφικτό για την ανακύκλωση και τα οφέλη της.

Έντονη δυσοσμία από αποχετεύσεις που πέφτουν στο νότιο λιμάνι της Πάτρας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, πρόκειται για χρόνιο πρόβλημα λυμάτων που πέφτουν στο λιμάνι.

Σταθερές οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για τρίτη χρονιά παρά την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΕΙΑ), οι παγκόσμιες εκπομπές από τον τομέα της ενέργειας ήταν 32,1 δισ. τόνους το 2016, το ίδιο με τα δύο προηγούμενα χρόνια, τη στιγμή που η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,1%

Αντιδράσεις στο Βόλο για την παραγωγή ενέργειας από την ΑΓΕΤ Ηρακλής με καύση RDF

Επιστήμονες και φορείς της πόλης υποστηρίζουν ότι θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο η ήδη μολυσμένη ατμόσφαιρα της πόλης.

Συνάντηση Σ. Φάμελλου με την Επιτροπή Ενάντια στην Εκτροπή του Αχελώου

Ο κ. Φάμελλος ενήμερωσε την Επιτροπή ότι ήδη αναθεωρούνται τα πρώτα Σχέδια Λεκανών Απορροής Ποταμών της χώρας και αναμένεται να ολοκληρωθούν, έως το τέλος του τρέχοντος έτους

ΓΣΕΒΕΕ: Επιστολή στον Γιώργο Σταθάκη για το ΠΔ σχετικά με τις χρήσεις γης

Οι νέες χρήσης γης θα πρέπει να διαμορφώνουν ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον που θα ενθαρρύνει  την προσέλκυση επενδύσεων που είναι απαραίτητες για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ

Σε δημόσια διαβούλευση ο κανονισμός πυροπροστασίας κτιρίων

Το σχέδιο Κανονισμού εναρμονίζει το εθνικό θεσμικό πλαίσιο με τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για τα δομικά προϊόντα σε σχέση με την ταξινόμησή τους ως προς την «αντίδραση στη φωτιά»

Ο Trump προτείνει κατάργηση της χρηματοδότησης προγραμμάτων του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Ο Τραμπ προτείνει στον προϋπολογισμό που παρουσίασε σήμερα (16/3), τον τερματισμό της αμερικανικής συμμετοχής στα Πράσινο Ταμείο του ΟΗΕ για το Κλίμα (Green Climate Fund).

Ημερίδα του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο για την ηλεκτροκίνηση και την λειτουργία των «έξυπνων πόλεων»

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι δύο εκδόσεις του αυτοκινήτου BMW i3 και σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το 2016 ήταν το πιο ζεστό έτος στην ιστορία επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της NASA

Οι μεγαλύτερες  αυξήσεις σημειώθηκαν τα τελευταία 35 χρόνια, με 16 από τα 17 θερμότερα έτη που έχουν καταγραφεί να παρατηρούνται μετά το 2001.
Σελίδα 1 από 12