Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Gazprom απέρριψε αίτημα της Τουρκίας για έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου

H Gazprom απέρριψε αίτημα της Τουρκίας για έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ότι οι δύο πλευρές πρέπει να μιλήσουν για επιπλέον χρέωση αντί για έκπτωση σε μια περίοδο χαμηλών τιμών του φυσικού αερίου.
Η Gazprom απέρριψε το αίτημα της Άγκυρας, να συζητήσουν οι δύο πλευρές ένα ποσοστό έκπτωσης στις παραδόσεις φυσικού αερίου από τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό στην Τουρκία.
Μάλιστα, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας Αλεξάντερ Μεντβέντεφ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ότι οι δύο πλευρές πρέπει να μιλήσουν για επιπλέον χρέωση αντί για έκπτωση σε μια περίοδο χαμηλών τιμών του φυσικού αερίου.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «ξεκινήσαμε διαπραγματεύσεις (με την Τουρκία) σε μια περίοδο πολύ υψηλών τιμών του φυσικού αερίου, αλλά τώρα υπάρχει μια περίοδος χαμηλών τιμών».
Συμπλήρωσε δε, ότι «είναι καιρός να μιλήσουμε για επιπλέον χρέωση, αντί για έκπτωση».
Η εμπειρογνώμονας στο Τουρκικό Ίδρυμα Πολιτικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (SETA), Σαλίχ Καγιά, ερωτηθείσα σχετικά από το πρακτορείο Trend χαρακτήρισε «φυσική» την απόφαση της Gazprom, εξηγώντας ότι «καθώς οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται στην παγκόσμια αγορά από το 2014, επηρεάζουν αρνητικά τις χώρες που εξάγουν φυσικό αέριο».
Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο πολιτικού χαρακτήρα στην απόφαση της Gazprom, επισημαίνοντας ότι «λαμβάνοντας υπόψη την εξομάλυνση των σχέσεων Άγκυρας-Μόσχας, αυτή η απόφαση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στην Τουρκία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης