Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε υψηλό 5 μηνών ο χρυσός λόγω της αύξησης των γεωπολιτικών κινδύνων

tags :
Σε υψηλό 5 μηνών ο χρυσός λόγω της αύξησης των γεωπολιτικών κινδύνων
Περί τις 20: 35 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1291,80 δολάρια η ουγγιά με κέρδη 0,26%
Ο χρυσός εκτινάχθηκε σε υψηλό πέντε μηνών σήμερα Δευτέρα 17/4/2017, καθώς οι επενδυτές κατέφυγαν σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία εν μέσω αύξησης των γεωπολιτικών εντάσεων πάνω από τη Βόρεια Κορέα.
Στην Spot  αγορά ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 0,32% στα $ 1,289.32 η  ουγγιά, μετά την άνοδ’ο του στα $ 1,295.42 τα  υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Νοεμβρίου.
Στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Ιουνίου ενισχύθηκαν 0,21 % στα $ 1,291.20.
Στις 20: 35 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1291,80 δολάρια η ουγγιά με κέρδη 0,26%
Το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε  κέρδη καθώς το δολάριο βρέθηκε, μετά από πέντε μήνες, στο χαμηλότερο σημείο έναντι του γεν.
Οι μετοχές στις  ΗΠΑ κινήθηκανανοδικά μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες απωλειών.
Ο Phillip Streible, υπεύθυνος  commodities της RJO Futures στο Σικάγο, δήλωσε ότι οι τιμές του χρυσού περιόρισαν επίσης τα κέρδη από ρευστοποιήσεις.
Η Βόρεια Κορέα  προχώρησε την Κυριακή σε μια αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου αυξάνοντας γεωπολιτικούς κινδύνους.
Οι περιφερειακές εντάσεις έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς στις ΗΠΑ ο Πρόεδρος Trump ασκεί μια σκληρή ρητορική, σύμφωνα με την Πιονγιάνγκ.
«Ο χρυσός θα διατηρήσει πιθανώς την δυανμικότητά του  λόγω των εκλογών στη Γαλλία σε περίπου μία εβδομάδα, ενώ οι συνεχιζόμενες εντάσεις στη Βόρεια Κορέα ενισχύουν τη νευρικότητα των αγορών», δήλωσε ο INTL FCStone αναλυτής της Edward Meir.
Το bullish κλίμα στο χρυσό “υποστηρίζουν” και τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι κερδοσκόποι αύξησαν τις καθαρές θετικές θέσεις τους για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα έως τις 11 Απριλίου.

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης