Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σκουρλέτης: Εξ' αρχής υπονομευμένο το σχέδιο για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Σκουρλέτης: Εξ' αρχής υπονομευμένο το σχέδιο για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
Ο κ. Σκουρλέτης επέμεινε στις θέσεις του για τη ΔΕΗ, τονίζοντας ότι ο ίδιος ποτέ δεν τις άλλαξε και υποστήριξε, ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα, για να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης.
Εξ’ αρχής υπονομευμένο χαρακτήρισε το σχέδιο για την ΔΕΗ ο υπουργός Εσωτερικών και πρώην Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αυτό γιατί όπως είπε «μας υποχρεώνει να πουλήσουμε τις λιγνιτικές μονάδες μέσα σε ένα χρόνο».
Ο κ. Σκουρλέτης επέμεινε παράλληλα στις θέσεις του για τη ΔΕΗ, τονίζοντας ότι ο ίδιος ποτέ δεν τις άλλαξε και υποστήριξε, ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα, για να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης.
Όσον αφορά στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, υποστήριξε ότι η συμφωνία θα κλείσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες.
«Ελπίζω ότι συμφωνία θα κλείσει σύντομα, αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη, γιατί αυτό θέλει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά δε θα κλείσει όπως να’ ναι» είπε ο κ Σκουρλέτης.
Επεσήμανε ακόμη, ότι οι κινήσεις που είναι αναγκασμένη να κάνει η κυβέρνηση, γίνονται κάτω από το καθεστώς της διαπραγματευτικής ήττας το καλοκαίρι του 2015.
«Δεν ήταν δική μας η πολιτική αυτή.
Αναγκαστήκαμε τότε να συμβιβαστούμε και είπαμε, ότι κάτω από την πολιτική ήττα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα και αυτά κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, μίλησε για παρελκυστική τακτική εκ μέρους του κ Σόιμπλε και του ΔΝΤ, με στόχο να πιεστεί περισσότερο η Αθήνα και επικαλέστηκε μάλιστα τις περσινές τηλεφωνικές επικοινωνίες της κ. Βελκουλέσκου με τον κ. Τόμσεν που είχαν διαρρεύσει στο Wikileaks.
Ο κ. Σκουρλέτης επετέθη και στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, κατηγορώντας τον ότι δεν είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί ως πολιτικό πρόσωπο, παίζοντας με τα όσα υποστηρίζει το χαρτί του κ. Σόιμπλε και του ΔΝΤ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης