Αφρική

Λιβύη: Οι δυνάμεις του στρατηγού Khalifa Haftar ανακατέλαβαν δύο πετρελαιοπηγές

tags :
Λιβύη: Οι δυνάμεις του στρατηγού Khalifa Haftar ανακατέλαβαν δύο πετρελαιοπηγές
Ο επικεφαλής των φρουρών των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, στρατηγός Mefta al Megkarief, επιβεβαίωσε την ανακατάληψη των υποδομών στη Ras Lanuf και Ahs Sintra
Οι δυνάμεις του στρατηγού Khalifa Haftar ανακοίνωσαν σήμερα 14/3/2017 ότι ανακατέλαβαν δύο μεγάλες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που βρίσκονταν στα χέρια αντίπαλων ένοπλων οργανώσεων.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ «οι ένοπλες δυνάμεις απελευθέρωσαν το σύνολο της ημισελήνου του πετρελαίου» στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσε εκπρόσωπος των δυνάμεων του Haftar και πρόσθεσε ότι «ο στρατός καταδιώκει τα υπολείμματα των ηττημένων τρομοκρατικών οργανώσεων».
Ο επικεφαλής των φρουρών των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, ο στρατηγός Mefta al Megkarief, επιβεβαίωσε την ανακατάληψη των υποδομών στη Ras Lanuf και Ahs Sintra.
Στη Λιβύη, που παραμένει σε χαοτική κατάσταση μετά την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, την εξουσία διεκδικούν δύο αντίπαλες αρχές: η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) στην Τρίπολη, την οποία αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα, και μια κυβέρνηση που εδρεύει στο ανατολικό τμήμα της χώρας και με την οποία συνδέεται ο στρατηγός
Στρατεύματα πιστά στον αμφιλεγόμενο στρατηγό Haftar είχαν ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την ανακατάληψη των δύο τοποθεσιών, τις οποίες κατέλαβαν την 3η Μαρτίου ένοπλοι των Ταξιαρχιών Άμυνας της Βεγγάζης.
Ο Haftar και οι αξιωματικοί του χαρακτηρίζουν «τρομοκράτες» τα μέλη των Ταξιαρχιών Άμυνας της Βεγγάζης.
Οι δύο τοποθεσίες που ανακαταλήφθηκαν είναι το συγκρότημα των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Ρας Λανούφ –συμπεριλαμβάνουν ένα αεροδρόμιο κι ένα λιμάνι– και το λιμάνι της ας Σίντρα.
Ένας από τους διοικητές των Ταξιαρχιών Άμυνας της Βεγγάζης, ο Μπάσετ αλ Τσαΐρι, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την απώλεια της Ρας Λανούφ, χωρίς να διευκρινίσει εάν οι δυνάμεις του ελέγχουν ή όχι το λιμάνι της ας Σίντρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης