Πετρέλαιο

Γιατί η ενεργειακή μετάβαση μεταφράζεται ως ευκαιρία για τους μικρές πετρελαϊκές εταιρείες

Γιατί η ενεργειακή μετάβαση μεταφράζεται ως ευκαιρία για τους μικρές πετρελαϊκές εταιρείες
Η ζήτηση της Ινδίας αναμένεται να αυξηθεί έως και 5,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έως το 2040, σύμφωνα με έκθεση του ΟΠΕΚ του 2018

Οι μικροί, ανεξάρτητοι παραγωγοί πετρελαίου βλέπουν τις δυνατότητες ανάπτυξης την επόμενη δεκαετία καθώς μεγάλες εταιρείες ενέργειας κοιτάζουν να επενδύουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Καθώς οι μεγάλες εταιρείες αναγκάζονται να εισαγάγουν πιο πράσινες πολιτικές, οι ανεξάρτητοι παραγωγοί θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτήν την αλλαγή.

Η πανδημία Covid-19 οδήγησε τους μεγάλους παραγωγούς πετρελαίου να επενδύσουν σε νέες τεχνολογίες και ανανεώσιμες εναλλακτικές λύσεις νωρίτερα από ό, τι αναμενόταν για να συμβαδίσουν με τις τάσεις της αγοράς. Ωστόσο, η Jadestone Energy, η οποία απασχολεί 220 υπαλλήλους και παράγει 10.000 bpd αναμένει ότι αυτή η μετατόπιση θα ανοίξει περισσότερες ευκαιρίες για τους μικρούς παραγωγούς. Η Blakeley ελπίζει να παράγει μεταξύ 50.000 έως 75.000 bpd τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι τα αποθέματα μειώθηκαν τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, παράλληλα με την ενεργειακή βιομηχανία στο σύνολό της, γρήγορα εξισορροπήθηκαν και άρχισαν να αυξάνονται ξανά μέχρι τον Απρίλιο, σε αντίθεση με ορισμένους σημαντικούς ανταγωνιστές πετρελαίου. Με κεφαλαιοποίηση αγοράς ύψους 305 εκατομμυρίων δολαρίων, η Jadestone καθησυχάζει τους ενδιαφερόμενους για το μέλλον της διατηρώντας την έκκληση χαμηλού κινδύνου.

Άνοδος της ζήτησης

Αν και η ζήτηση για πετρέλαιο έχει μειωθεί το 2020, είναι πιθανό να αυξηθεί ραγδαία σε ορισμένα μέρη του κόσμου την επόμενη δεκαετία. Για παράδειγμα, η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού θα μπορούσε να παρατηρήσει αύξηση της ζήτησης κατά 25% έως το 2040 σε σύγκριση με το 2019 σύμφωνα με τις προβλέψεις. Η ζήτηση της Ινδίας αναμένεται να αυξηθεί έως και 5,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έως το 2040, σύμφωνα με έκθεση του ΟΠΕΚ του 2018.

Άλλοι μεγαλύτεροι ανεξάρτητοι έχουν επίσης γίνει πρωτοσέλιδα αυτό το φθινόπωρο. Τον Οκτώβριο, η Pioneer Natural Resources απέκτησε την Parsley Energy για 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους. Αυτό καθιστά την ως τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο παραγωγό πετρελαίου και φυσικού αερίου στη λεκάνη Permian.

Ανεξάρτητοι παραγωγοί τέλος, τόσο μεγάλοι όσο και μικροί, δείχνουν στη βιομηχανία πετρελαίου πώς αναμένουν σημαντική ανάπτυξη και επέκταση σε νέες αγορές την επόμενη δεκαετία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης