Ηλεκτρισμός

Ολλανδοί μαθητές κατασκεύασαν ηλεκτρικό αυτοκίνητο από ανακυκλωμένα υλικά

Ολλανδοί μαθητές κατασκεύασαν ηλεκτρικό αυτοκίνητο από ανακυκλωμένα υλικά
Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν πλαστικών που αλιεύθηκαν από τη θάλασσα, ανακυκλωμένα μπουκάλια PET και οικιακά απορρίμματα
Ολλανδοί μαθητές έχουν δημιουργήσει ένα πλήρως λειτουργικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από απορρίμματα, συμπεριλαμβανομένων πλαστικών που αλιεύονται από τη θάλασσα, ανακυκλωμένων μπουκαλιών PET και οικιακών απορριμμάτων.
Το κίτρινο, σπορ διθέσιο που οι μαθητές ονόμασαν «Luca», μπορεί να φτάσει την τελική ταχύτητα των 90 χιλιομέτρων (56 μίλια) ανά ώρα και να διανύσει τα 220 χιλιόμετρα όταν φορτιστεί πλήρως, σύμφωνα με το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν.

Κατασκευή

"Αυτό το αυτοκίνητο είναι πραγματικά ξεχωριστό, γιατί είναι κατασκευασμένο από απορρίμματα", δήλωσε η επικεφαλής του έργου Lisa van Etten στο Reuters.
"Το σασί είναι κατασκευασμένο από λινάρι και ανακυκλωμένα μπουκάλια PET. Για το εσωτερικό χρησιμοποιήσαμε επίσης μη ταξινομημένα οικιακά απορρίμματα. Σκληρά πλαστικά που βρίσκονται συνήθως σε τηλεοράσεις, παιχνίδια και συσκευές κουζίνας χρησιμοποιήθηκαν για το σώμα του αυτοκινήτου, ενώ τα μαξιλάρια του καθίσματος αποτελούνται από τρίχες καρύδας και αλόγου" .
Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από μια ομάδα 22 μαθητών σε περίπου 18 μήνες, δήλωσε η Van Etten, ως προσπάθεια να αποδειχθεί η δυνατότητα των αποβλήτων. «Ελπίζουμε πραγματικά ότι οι εταιρείες αυτοκινήτων θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν απόβλητα υλικά», δήλωσε το μέλος της ομάδας παραγωγής Matthijs van Wijk.
«Είναι δυνατό σε πολλές εφαρμογές. Όλο και περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν απόβλητα ή υλικά με βάση το βιολογικό υλικό, θέλουμε να δείξουμε ότι είναι επίσης δυνατό να κατασκευαστεί ένα πλαίσιο από αυτό. "

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης