Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Άνοδος πάνω απο 1% για το πετρελαίο - Αυξήθηκαν τα αποθέματα στις ΗΠΑ

Άνοδος πάνω απο 1% για το πετρελαίο - Αυξήθηκαν τα αποθέματα στις ΗΠΑ
Στα 42 δολάρια κινείται το αργό στα 44 δολ. το Brent
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη 12/11/2020, λόγω των αυξανόμενων ελπίδων ότι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί του κόσμου θα συγκρατήσουν την προγραμματισμένη αύξηση της προσφοράς, αν και μια απροσδόκητη αύξηση στα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ περιόρισε τα κέρδη.

Περί τις 19:40 ώρα Ελλάδας το Brent σημείωνε άνοδο 1,19%, στα 44,32 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) κέρδιζε 1,50%, στα 42,07 δολάρια το βαρέλι.

Τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,3 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα σε 488,7 εκατομμύρια βαρέλια. Οι αναλυτές ανέμεναν μείωση 913.000 βαρελιών.
«Ο πρωταρχικός αριθμός αργού ήταν ένα σοκ, επειδή οι περισσότεροι έψαχναν για ισορροπία», δήλωσε ο Phil Flynn, της Price Futures Group στο Σικάγο.
"Αυτό δίνει στην αγορά πετρελαίου μια μικρή αδυναμία."

Ωστόσο, και τα δύο συμβόλαια ήταν σε καλό δρόμο για μια τέταρτη συνεχόμενη καθημερινή άνοδο, λόγω των ελπίδων ότι η πανδημία COVID-19 θα μπορούσε να τεθεί υπό έλεγχο αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι ένα πειραματικό εμβόλιο αναπτύχθηκε από την Pfizer Inc και την BioNTech ήταν 90% αποτελεσματικό.

Ζήτηση

Ωστόσο, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου ήταν απίθανο να λάβει σημαντική ώθηση μέχρι το 2021.
«Ενώ το εμβόλιο παραμένει το καλύτερο νέο που έλαβε από τότε που εξαπλώθηκε ο ιός, η ζωή δεν θα επανέλθει στο φυσιολογικό σε λίγες μέρες ή εβδομάδες», δήλωσε ο Hussein Sayed, επικεφαλής στρατηγικός της αγοράς στο FXTM.
Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ήδη τα αυξανόμενα κρούσματα και τους νέους κοινωνικούς περιορισμούς, ενώ η Νέα Υόρκη επέβαλε τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείσουν νωρίς καθώς οι περιπτώσεις στις ΗΠΑ έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Παραγωγή

Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) αναθεώρησε επίσης την πρόβλεψη την Τετάρτη, λέγοντας ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα ανακάμψει πιο αργά το 2021 από ό, τι πιστεύεται προηγουμένως λόγω της αύξησης των περιπτώσεων κορωνοϊού.
Ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ + θα μπορούσε να επεκτείνει τις περικοπές παραγωγής 7,7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd) έως το 2021, ή να τις εμβαθύνει περαιτέρω αν χρειαστεί. Η αποδυνάμωση των προοπτικών έχει προκαλέσει πίεση στον ΟΠΕΚ + να συγκρατήσει την αύξηση της προσφοράς κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα που έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο, με την τιμή της αγοράς να υστερεί τώρα, ανέφεραν οι αναλυτές. «Πιστεύουμε ότι ο ΟΠΕΚ δεν έχει άλλη επιλογή από το να καθυστερήσει την αύξηση της παραγωγής. πιθανότατα πάνω από τρεις μήνες », έγραψαν οι αναλυτές της ANZ Research.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης