Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Για την σταθερότητα του παγκόσμιου εφοδιασμού πετρελαίου εργάζεται η Σαουδική Αραβία

Για την σταθερότητα του παγκόσμιου εφοδιασμού πετρελαίου εργάζεται η Σαουδική Αραβία
Στοχεύει να εξυπηρετήσει τόσο τους παραγωγούς όσο και τους καταναλωτές

Ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Salman δήλωσε σήμερα ότι το βασίλειο εργάζεται πυρετωδώς για να εγγυηθεί τη σταθερότητα του παγκόσμιου εφοδιασμού με πετρέλαιο, σύμφωνα με το Reuters.

Επίσης, έχει ως στόχο να εξυπηρετήσει τόσο τους παραγωγούς όσο και τους καταναλωτές παρά τον αντίκτυπο του COVID-19 στις αγορές πετρελαίου.

Η περίπτωση της Saudi Aramco

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη βδομάδα δημοσιεύτηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Saudi Aramco για το γ’ τρίμηνο του 2020.

Ειδικότερα, σημείωσαν πτώση 44,6% τα καθαρά κέρδη, καθώς οι χαμηλότερες πωλήσεις, η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, τα χαμηλότερα περιθώρια κέρδους στη διύλιση και στις χημικές ουσίες και η εξασθενημένη ζήτηση εξαιτίας του κορωνοϊού, επιβάρυναν την κερδοφορία.

Ειδικότερα τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 44,21 δισ. ριάλ (11,79 δισ. δολάρια), από 79,84 δισ. ριάλ, το γ΄ τρίμηνο του 2019.Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη στα  44,6 δισ. ριάλ, σε poll της Refinitiv.Η εταιρεία δήλωσε ότι θα διανείμει μέρισμα ύψους 18,75 δισ. δολαρίων για το γ΄ τρίμηνο, σύμφωνα με το σχέδιό της να καταβάλει βασικό μέρισμα ποσού 75 δισ. δολαρίων για το 2020.

Η χώρα του Περσικού Κόλπου έχει μειώσει την παραγωγή αργού πετρελαίου από τον Μάιο, στο πλαίσιο της συμφωνίας μείωσης του εφοδιασμού με τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του, τη συμμαχία γνωστή ως ΟΠΕΚ+, για να στηριχθούν οι τιμές και η ζήτηση πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης