Πετρέλαιο

Πτώση 4% στο πετρέλαιο καθώς παραμένει η αβεβαιότητα σχετικά με τις εκλογές στις ΗΠΑ

Πτώση 4% στο πετρέλαιο καθώς παραμένει η αβεβαιότητα σχετικά με τις εκλογές στις ΗΠΑ
Ανησυχία για την ζήτηση λόγω αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού
Το πετρέλαιο υποχώρησε κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή 6/11/2020 , καθώς οι μετρήσεις ψήφων στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ κράτησαν τις αγορές σε άνοδο και τα νέα lockdowns στην Ευρώπη προκάλεσαν ανησυχία για τη ζήτηση.
Περί τις 19:56 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 3,42%, στα 39,53 $.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) κατέγραφε απώλειες 4,02 % στα 37,23 $ το βαρέλι.
Στις εκλογές των ΗΠΑ, ο προεδρικός υποψήφιος της Δημοκρατικής Joe Biden πήρε το προβάδισμα έναντι του Προέδρου Donald Trump στη Γεωργία και την Πενσυλβάνια, πλησιάζοντας πιο κοντά στον Λευκό Οίκο ενώ αρκετές πολιτείες συνεχίζουν να μετράνε ψήφους.

Αύξηση κρουσμάτων

Εν τω μεταξύ τα κρούσματα κοροναϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 120.276 την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters, το δεύτερο συνεχόμενη ημερήσια ρεκόρ καθώς η επιδημία εξαπλώνεται σε κάθε περιοχή.
Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ, Mitch McConnellδ ήλωσε την Παρασκευή ότι οι οικονομικές στατιστικές, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης 1 εκατοστιαίας μονάδας στο ποσοστό ανεργίας των ΗΠΑ, έδειξαν ότι το Κογκρέσο θα έπρεπε να θεσπίσει ένα μικρότερο πακέτο τόνωσης του κορανοϊού, το οποίο στοχεύει ιδιαίτερα στις επιπτώσεις της πανδημίας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης