Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Καθολικό lockdown στην Ελλάδα για έναν μήνα προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας

Καθολικό lockdown στην Ελλάδα για έναν μήνα προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας
Νέο αρνητικό ρεκόρ με 2.646 κρούσματα
Kαθολικο lockdown στην Ελλάδα για έναν μήνα προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Όπως είπε ο Υπ. Υγείας, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έκαναν δεκτή την σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ενώ παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Πρωθυπουργός το πρωί της Πέμπτης 4/11, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα.
Μετά τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, οι οποίες έχουν τεθεί από χθες Τρίτη 3/11 σε lockdown, σε συναγερμό έχουν τεθεί η Δράμα, η Λάρισα και η Ροδόπη, οι οποίες ενδεχομένως σύντομα και αυτές να περάσουν στις «γκρι περιοχές» που έχουν τεθεί σε καθεστώς περιορισμών, ενώ σε τροχιά lockdown βρίσκεται και η Αττική, η οποία εξακολουθεί να καταγράφει αυξητική τάση κρουσμάτων.
Σε κάθε περίπτωση όλα θα κριθούν από τις αντοχές του ΕΣΥ και από το εάν τα νοσοκομεία θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στον αυξανόμενο και συνεχή όγκο των ασθενών.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως «τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.
Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι' αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά.
Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

Στους 673 οι νεκροί - Νέο αρνητικό ρεκόρ με 2.646 κρούσματα - 179 διασωληνωμένοι

Τα νέα  4/11 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.646, εκ των οποίων 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 46.892 (ημερήσια μεταβολή +6%), εκ των οποίων 54,6% άνδρες.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 18, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 673 θάνατοι.
Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 179 (76.5% άνδρες).
Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης