Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η κερδοφορία της BP το γ' τρίμηνο στα 2,3 δισ δολ από ζημιές στο β΄ - Στόχος τα 50 GW AΠΕ

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η κερδοφορία της BP το γ' τρίμηνο στα 2,3 δισ δολ από ζημιές στο β΄ - Στόχος τα 50 GW AΠΕ
Aναλυτές σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν η BP να καταγράψει ζημία της τάξης των 347 εκατ. δολ.

Θετική χαρακτηρίζεται η κερδοφορία της BP για το γ’ τρίμηνο του 2020, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, με την εταιρεία να επωφελείται από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, εν μέσω μιας σχετικής αύξησης της ζήτησης.

Ειδικότερα, το υποκείμενο κέρδος κόστους αντικατάστασης, το οποίο χρησιμοποιείται από την εταιρεία ως μέτρο των καθαρών κερδών της, διαμορφώθηκε στο τρίμηνο στα 100 εκατ. δολάρια.
Στο β' τρίμηνο η εταιρεία είχε καταγράψει ζημία 6,7 δισ. δολ., ενώ το γ΄τρίμηνο του 2019 γύρισε σε κερδοφορία 2,3 δισ. δολ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν η BP να καταγράψει ζημία της τάξης των 347 εκατ. δολ.

«Προτεραιότητα είναι η εκτέλεση»

«Έχοντας καθορίσει λεπτομερώς τη νέα μας στρατηγική, προτεραιότητά μας είναι η εκτέλεση. Παρά το νέο δύσκολο περιβάλλον, εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι και αποδίδουμε ενώ μεταμορφωνόμαστε» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Bernard Looney, CEO της BP.

Στη συνέχεια, περιέγραψε ότι στόχοι της εταιρείας είναι να παραμείνει επικεντρωμένη στο κόστος, στην κεφαλαιακή πειθαρχία και «δεσμευμένη σταθερά» στο ενημερωμένο οικονομικό της πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένου του μερίσματος.

Τα αποτελέσματα της BP ανακοινώνονται σε μία περίοδο κατά την οποία η αγορά ενέργειας παραμένει μουδιασμένη, καθώς η νέα αύξηση - σε παγκόσμια κλίμακα - των κρουσμάτων κορονοϊού δημιουργεί νέα αβεβαιότητα για την πορεία της ζήτησης για "μαύρο χρυσό".

Οι στόχοι

Παράλληλα με τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου τον Αύγουστο, ο ενεργειακός κολοσσός ανακοίνωσε τη νέα του στρατηγική και την μετάβαση στην καθαρή ενέργεια, έτσι ώστε να παραμείνει ανθρακικά ουδέτερη μέχρι το 2050  ή και νωρίτερα.

Τέλος, εντός 10 ετών, σχεδίαζε να αυξήσει την ετήσια επένδυσή της σε χαμηλά επίπεδα άνθρακα 10 φορές σε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Στοχεύει επίσης να έχει αναπτύξει περίπου 50 gigawatts καθαρής ανανεώσιμης παραγωγικής ικανότητας έως το 2030 - 20 φορές αύξηση από το 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης