Ηλεκτρισμός

Κατά 13% υποχώρησαν οι παραγγελίες οχημάτων της Tesla στην Καλιφόρνια το γ' τρίμηνο

Κατά 13% υποχώρησαν οι παραγγελίες οχημάτων της Tesla στην Καλιφόρνια το γ' τρίμηνο
Η έκθεση έδειξε ότι οι παραγγελίες στην Καλιφόρνια, ανέκαμψαν από το χαμηλότερο δεύτερο τρίμηνο των περίπου 9.800 οχημάτων σε περίπου 16.200 οχήματα το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο

Οι παραγγελίες οχημάτων της Tesla Inc στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 13% το γ’  τρίμηνο σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Cross-Sell, μιας ερευνητικής εταιρείας που συγκεντρώνει δεδομένα τίτλου και εγγραφής.

Η έκθεση που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα και αναδημοσιεύει το Reuters, έδειξε ότι οι παραγγελίες στην Καλιφόρνια, ανέκαμψαν από το χαμηλότερο δεύτερο τρίμηνο των περίπου 9.800 οχημάτων σε περίπου 16.200 οχήματα το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, οι αριθμοί του γ’ τριμήνου υστερούν κατά περίπου 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος λόγω της μεγάλης πτώσης στις εγγραφές του μοντέλου 3. Ειδικότερα, η παραγγελία στην Καλιφόρνια για τα μοντέλα μαζικής αγοράς Model 3 της Tesla μειώθηκε κατά 60% σε ετήσια βάση σε 6.500.

Η αμφιβολία των επενδυτών

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Tesla δήλωσε ότι παρέδωσε 139.300 οχήματα το τρίτο τρίμηνο, ένα ρεκόρ όλων των εποχών, αλλά οι μετοχές έπεσαν καθώς ορισμένοι αναλυτές αμφισβήτησαν εάν η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου θα μπορούσε να πετύχει τον φιλόδοξο στόχο της για μισό εκατομμύριο παραδόσεις στο τέλος του έτους.

Οι συνολικές ταξινομήσεις οχημάτων γ’ τριμήνου στις 23 πολιτείες όπου συλλέχθηκαν δεδομένα και οι οποίες η Cross-Sell αναφέρουν το 65% της αμερικανικής αγοράς, παρέμειναν περίπου ίσες με πέρυσι σε περίπου 32.800 οχήματα.
Τα στοιχεία εγγραφής ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τον αριθμό των παραδόσεων οχημάτων κατά τη διάρκεια του τριμήνου, καθώς οι εγγραφές στις Ηνωμένες Πολιτείες συνήθως διαρκούν περίπου 30 ημέρες από τη στιγμή της πώλησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης