Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Novak: To δεύτερο κύμα COVID-19 επιβραδύνει την ανάκαμψη της αγοράς πετρελαίου

tags :
Novak: To δεύτερο κύμα COVID-19 επιβραδύνει την ανάκαμψη της αγοράς πετρελαίου
Στο μικροσκόπιο οι χώρες που δεν έχουν επιτύχει τους στόχους περικοπής πετρελαίου
Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Alexander Novak δήλωσε τη Δευτέρα ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας COVID-19 επιβράδυνε την ανάκαμψη της αγοράς πετρελαίου, η οποία ήταν εξαιρετικά ασταθής.
Μιλώντας στην έναρξη υπουργικής επιτροπής παρακολούθησης του ΟΠΕΚ +, ο Novak είπε επίσης ότι η επιτροπή θα συζητήσει αργότερα τις προσπάθειες ορισμένων χωρών που δεν έχουν επιτύχει στόχους σε περικοπές παραγωγής πετρελαίου.
Θα εξετάσει επίσης τις προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου, συμπλήρωσε.

H σύνοδος του ΟΠΕΚ+

H σύνοδος της Μικτής Υπουργικής Επιτροπής Παρακολούθησης του OPEC+ θα εξετάσει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, που αποφασίστηκε τον Απρίλιο για τη σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας, η οποία πιέζεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, οι μειώσεις είναι της τάξεως των 7,7 εκατ. βαρελιών ημερησίως. Μετά από αυτό, οι παραγωγοί πετρελαίου σκοπεύουν να περιορίσουν περαιτέρω τις περικοπές στα 5,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Από την άλλη πλευρά όμως, υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι ο Οργανισμός θα αυξήσει ξανά τις περικοπές πετρελαίου, λόγω της τρέχουσας πραγματικότητας.

Δύσκολη η ανάκαμψη

Ο ΟΠΕΚ το Σαββατοκύριακο δήλωσε ότι πιθανότατα δεν θα υπάρξει ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου ή των τιμών το επόμενο έτος. «Πολλοί άνθρωποι υποτιμούν έντονα τη μακροπρόθεσμη επίδραση αυτής της πανδημίας. Ίσως να περιμένουμε να δούμε την τιμή του πετρέλαιο κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι μέχρι το 2022. Αυτή η πανδημία θα οδηγήσει πιθανώς σε μια βαθιά παγκόσμια ύφεση που θα πάρει χρόνια για να ανακάμψει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση αγοράς πετρελαίου του ΟΠΕΚ που κυκλοφόρησε το σαββατοκύριακο, το καρτέλ πετρελαίου ανέφερε ότι η συνολική παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε κατά 47.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) τον περασμένο μήνα, αλλά μετά τον Αύγουστο η παραγωγή αναθεωρήθηκε προς τα πάνω κατά 109.000 bpd.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης