Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η Gazprom αναμένει ότι η υπεπροσφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα συνεχιστεί και το 2021

Η Gazprom αναμένει ότι η υπεπροσφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα συνεχιστεί και το 2021
Η Gazprom βλέπει τις εξαγωγές της φέτος στην Ευρώπη στα 170 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm), από 199 bcm το 2019
Ο ρωσικός γίγαντας φυσικού αερίου Gazprom βλέπει την υπερπροσφορά στην αγορά φυσικού αερίου της Ευρώπης να παραμένει έως το 2021.
«Οι περισσότερες προκλήσεις και απειλές παραμένουν εδώ. Ένα από αυτά είναι η γενική υπερπροσφορά, την οποία πιθανότατα θα δούμε και το 2021 », δήλωσε τη Δευτέρα η Elena Burmistrova, Γενική Διευθύντρια της Gazprom Export, σύμφωνα με το Reuters.
Το κενό στην ευρωπαϊκή αγορά δημιουργήθηκε νωρίτερα φέτος, καθώς η ζήτηση μειώθηκε με την πανδημία κορωνοϊού που οδήγησε σε μείωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Την άνοιξη του 2020, η Ευρώπη ήταν τόσο πλημμυρισμένη με φυσικό αέριο εν μέσω αδύναμης ζήτησης και περιορισμένης χωρητικότητας αποθήκευσης που οι προμηθευτές φυσικού αερίου εξέταζαν τη δυνατότητα μείωσης των ροών για να αποτρέψουν την περαιτέρω πτώση των τιμών του φυσικού αερίου.

Αδύναμη ζήτηση

Η ζήτηση για φυσικό αέριο ήταν πολύ αδύναμη, καθώς οι μεγάλες οικονομίες στην Ευρώπη αναδύονταν από τα lockdowns, ενώ το αέριο στην αποθήκευση σε ολόκληρη την ήπειρο ήταν σε υψηλό ρεκόρ για αυτή την εποχή του έτους. Η υπερπροσφορά του φυσικού αερίου οδήγησε σε μείωση τις τιμές σε βασικούς ευρωπαϊκούς κόμβους, όπως το ολλανδικό σημείο αναφοράς TTF. Οι τιμές δεν σημείωσαν μεγάλη άνοδο ακόμα και όταν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου στην ήπειρο, η Gazprom, είδε τις ροές της σε έναν βασικό αγωγό να μηδενίζονται στα τέλη Μαΐου.

Η Gazprom βλέπει τις εξαγωγές της φέτος στην Ευρώπη στα 170 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm), από 199 bcm το 2019, δήλωσε ο Sergey Komlev, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος τιμολόγησης της Gazprom Export.

Η Burmistrova βλέπει το χάσμα στην Ευρώπη να παραμένει, κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ ότι προσπάθησαν να μειώσουν το μερίδιο της Ρωσίας στην ευρωπαϊκή αγορά απειλώντας με κυρώσεις το έργο αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 με επικεφαλής την Gazprom.
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να εκδιώξουν τη Ρωσία από την ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου χρησιμοποιώντας μέσα που δεν εμπορεύονται, δήλωσε η Burmistrova τη Δευτέρα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης