Δυναμική είσοδος της Total στις επενδύσεις υπεράκτιων αιολικών πάρκων

Δυναμική είσοδος της Total στις επενδύσεις υπεράκτιων αιολικών πάρκων
Η είσοδος και η ανάπτυξη έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας αποτελεί μέρος της φιλοδοξίας της Total να γίνει εταιρεία ενέργειας με εκπομπές μηδενικών εκπομπών έως το 2050

Η Total αγόρασε μερίδιο 20% στο πιλοτικό αιολικό έργο EolMed στη Γαλλία, που βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα. Μάλιστα, το εν λόγω πάρκο με συνολική ισχύ 30 MW θα διαθέτει τρεις στροβίλους MHI Vestas 10 MW εγκατεστημένους στο πλωτό ίδρυμα Damping Pool της Ideol και έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί το 2023.

Πιο πρόσφατα, ο γαλλικός ενεργειακός μεγάλος και ο γίγαντας πετρελαίου εισήλθε στην αγορά πλωτών αιολικών της Νότιας Κορέας συνεργαζόμενοι με την Green Investment Group (GIG) της Macquarie για την ανάπτυξη πέντε πλωτών αιολικών πάρκων.

Λίγους μήνες νωρίτερα, η Total ανακοίνωσε ότι αγοράζει μερίδιο 51% στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Seagreen, που κατασκευάζεται επί του παρόντος στη Σκωτία. Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η εταιρεία αποκάλυψε το κοινό έργο αιωρούμενου ανέμου με την Simply Blue Energy στην Ουαλία, το αιολικό πάρκο 96 MW Erebus που εξασφάλισε δικαιώματα βυθού φέτος το καλοκαίρι.

«Τα υπεράκτια αιολικά είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο τμήμα στο οποίο η Total φέρνει κυρίως την εκτεταμένη εμπειρία της. Μαζί με τον συνεργάτη μας Qair, έχουμε τους απαραίτητους πόρους για να αντιμετωπίσουμε τις τεχνολογικές και οικονομικές προκλήσεις που θα καθορίσουν τη μελλοντική μας επιτυχία. Είμαι χαρούμενος που η Total μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση αυτού του νέου τομέα στη Γαλλία», δήλωσε η Julien Pouget, Διευθύντρια του τμήματος Renewables.

Η φιλοδοξία της Total

Η είσοδος και η ανάπτυξη έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας αποτελεί μέρος της φιλοδοξίας της Total να γίνει εταιρεία ενέργειας με εκπομπές μηδενικών εκπομπών έως το 2050. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η εταιρεία δημιουργεί τώρα ένα χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, και ιδίως σε εκείνες που παράγονται από ανανεώσιμες πηγές, που θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν έως και το 40% των πωλήσεών της έως το 2050.

Η Total δήλωσε ότι μέχρι το τέλος ετησίως, η ακαθάριστη παραγωγική ικανότητα παγκοσμίως θα είναι περίπου 12 GW, συμπεριλαμβανομένων περίπου 7 GW ανανεώσιμης ενέργειας.

«Με στόχο την επίτευξη 35 GW παραγωγικής ικανότητας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2025, η Total θα συνεχίσει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της για να γίνει ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», αναφέρει η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης