Πετρέλαιο

Πτώση 4% για το πετρέλαιο - Στα 38,9 δολ. κινείται το αργό

Πτώση 4% για το πετρέλαιο - Στα 38,9 δολ. κινείται το αργό
Εντείνεται η ανησυχία για την ζήτηση λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν πάνω από 4% την Τρίτη 29/9/2020 λόγω ανησυχιών σχετικά με τις προοπτικές ζήτησης καυσίμων, καθώς η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετώπισαν αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.
Τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API) αναμένεται να δείξουν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

Περί τις 20:25 ώρα Ελλάδας τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent για παράδοση Νοεμβρίου υποχωρούσαν 4,19%, στα 40,53 $ το βαρέλι.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate υποχώρησε 4,19%, στα 38,92 $ ανά βαρέλι.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως έχουν πεθάνει από το COVID-19, σύμφωνα με το Reuters, ένα ζοφερό ορόσημο σε μια πανδημία που έχει καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία και τη ζήτηση για καύσιμα.
«Το εξελισσόμενο τοπίο Covid είναι ένας τεράστιος αρνητικός κίνδυνος για τις τιμές του αργού», δήλωσε ο Craig Erlam, αναλυτής της OANDA.
Οι επικεφαλής των μεγαλύτερων εμπορικών οίκων στον κόσμο προέβλεψαν την άνοδο της ζήτησης πετρελαίου και τις σταθερές τιμές τους επόμενους μήνες και πιθανώς ακόμη και χρόνια.
Οι συγκρούσεις μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχουν επίσης κρατήσει τις αγορές σε άνοδο.
Εάν η σύγκρουση κλιμακωθεί, θα μπορούσε να επηρεάσει τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν.
«Οι διαταραχές στην παραγωγή και τις εξαγωγές δεν φαίνονται επικείμενες. Ωστόσο, η σύγκρουση έχει αυξήσει τη θερμοκρασία του γεωπολιτικού κινδύνου », δήλωσε ο Tamas Varga της PVM.
Και σε ένα σαφές σημάδι της χαμηλής ζήτησης στην Ιαπωνία, τον τέταρτο μεγαλύτερο αγοραστή αργού στον κόσμο, έδειξαν τα επίσημα στοιχεία καθώς οι εισαγωγές πετρελαίου της χώρας τον Αύγουστο μειώθηκαν περισσότερο από 25% από ένα χρόνο νωρίτερα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης