Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Τεράστιο άλμα της Total στην ηλεκτροκίνηση - Η νέα της επένδυση στο Λονδίνο

Τεράστιο άλμα της Total στην ηλεκτροκίνηση - Η νέα της επένδυση στο Λονδίνο
Οι εταιρείες πετρελαίου επενδύουν στη φόρτιση οχημάτων, δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις της Ευρώπης σφίγγουν τους κανόνες για τις εκπομπές αυτοκινήτων, περιορίζοντας τη ζήτηση για βενζίνη και ντίζελ

Όλο και διευρύνονται οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Tota στο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Λονδίνο, σύμφωνα με το Bloomberg., καθώς παρατηρείται σημαντική απεξάρτηση των καταναλωτών από τα ορυκτά καύσιμα.

Ειδικότερα, ο γαλλικός ενεργειακός γίγαντας απέκτησε το Blue Point London από την Bollore Group, δίνοντάς του το δίκτυο φόρτισης Source London. Η ηλεκτρική κινητικότητα είναι ένας τομέας ανάπτυξης για τις ευρωπαϊκές εταιρείες πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της Total, η οποία έχει προηγουμένως κερδίσει συμβόλαια για την εγκατάσταση σημείων φόρτισης στο Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες.

Η νέα τακτική των εταιρειών

Έχει αλλάξει σημαντικά το επενδυτικό ενδιαφέρον της πλειοψηφίας των εταιρειών, οι οποίες αναζητούν τρόπους να επεκταθούν σε κερδοφόρους τομείς. Οι εταιρείες πετρελαίου επενδύουν στη φόρτιση οχημάτων, δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις της Ευρώπης σφίγγουν τους κανόνες για τις εκπομπές αυτοκινήτων, περιορίζοντας τη ζήτηση για βενζίνη και ντίζελ.

Ενώ οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας κάνουν επίσης εισβολές στον κλάδο, οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου επωφελούνται από το τεράστιο μέγεθος και τον αριθμό των τοποθεσιών που ελέγχουν μέσω των υφιστάμενων πρατηρίων καυσίμων.

Στο Λονδίνο και αυτό που αφορά την Total, περιλαμβάνει περισσότερα από 1.600 σημεία φόρτισης στο δρόμο και αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ του συνόλου των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην πόλη. Μάλιστα, η Total θα τροφοδοτήσει το δίκτυο με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης