Ναυτιλία

Η Maersk Supply Service δοκιμάζει σταθμό φόρτισης- σημαντήρα σε υπεράκτιο αιολικό πάρκο

Η Maersk Supply Service δοκιμάζει σταθμό φόρτισης- σημαντήρα σε υπεράκτιο αιολικό πάρκο
Η εταιρεία συνεργάζεται με τη δανική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Ørsted
Η Maersk Supply Service θα ανακοινώσει σχέδια για δοκιμή ενός πρωτότυπου σημαντήρα σταθμού φόρτισης για σκάφη με μπαταρία.
Για το έργο,σύμφωνα με το gcaptain.com η Maersk Supply Service, βραχίονας της A.P. Moller-Maersk, έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τη δανική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Ørsted για δοκιμή του σημαντήρα σε ένα από τα υπεράκτια αιολικά πάρκα της Ørsted το 2021.

«Η Maersk Supply Service A / S και η Ørsted, ο παγκόσμιος ηγέτης στην υπεράκτια αιολική ενέργεια, συνεργάζονται για να δοκιμάσουν έναν καινοτόμο σημαντήρα φόρτισης που μπορεί να φέρει πράσινη ηλεκτρική ενέργεια σε υπεράκτια σκάφη αιολικών πάρκων και ενδεχομένως σε ένα ευρύ φάσμα θαλάσσιων σκαφών», ανακοίνωσε η Μaersk Supply Service
«Ο σημαντήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση των μικρότερων μπαταριών ή υβριδικών-ηλεκτρικών σκαφών και για την παροχή ισχύος σε μεγαλύτερα σκάφη, επιτρέποντάς τους να σβήσουν τους κινητήρες τους όταν τίθενται σε αδράνεια. Αντικαθιστώντας τα ορυκτά καύσιμα με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, ουσιαστικά όλες οι εκπομπές εξαλείφονται ενώ ο σημαντήρας χρησιμοποιείται. "

Ο πρωτότυπος σημαντήρας έχει αναπτυχθεί από την Maersk Supply Service με την Ørsted να παρέχει ενοποίηση με το ηλεκτρικό δίκτυο στο αιολικό πάρκο. Ο σημαντήρας φόρτισης έχει προγραμματιστεί να δοκιμαστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021, όπου θα τροφοδοτήσει μια νύχτα ένα από τα πλοία σέρβις της Ørsted.

«Με την τεχνική επικύρωση και την εμπορική χρήση, ο σημαντήρας ηλεκτρικής φόρτισης έχει σημαντικές δυνατότητες, βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα, να συμβάλει θετικά στη μείωση των εκπομπών για τη ναυτιλιακή βιομηχανία», δήλωσε η Maersk Supply Service.
«Αυτό θα συμβεί με την αντικατάσταση δεκάδων χιλιάδων τόνων καυσίμων που καταναλώνονται κάθε χρόνο στον ευρύτερο ναυτιλιακό τομέα, επιτρέποντας στα ανενεργά σκάφη να απενεργοποιούν τους κινητήρες να αντικαθιστούν την κατανάλωση ενέργειας και να φορτίζουν τις μπαταρίες με ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια. Μέσα σε πέντε χρόνια παγκόσμιας λειτουργίας, η Maersk Supply Service έχει τη φιλοδοξία να αφαιρέσει 5,5 εκατομμύρια τόνους CO2, αποφεύγοντας επιπλέον τα σωματίδια, NOx και Sox. "

https://youtu.be/bbpve4CXXDU

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης