Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Tο σχέδιο της Total για την κατασκευή ηλιακού project 3,3 GW στην Ισπανία

Tο σχέδιο της Total για την κατασκευή ηλιακού project 3,3 GW στην Ισπανία
Tα πρώτα έργα στο χαρτοφυλάκιο Ignis έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το 2022 με προσδοκία να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2025

Σε συμφωνία με την ισπανική Ignis για την ανάπτυξη έργων 3,3 GW στην χώρα ήρθε η Total και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες αγοροπωλησίας ενέργειας με την μορφή PPA, σύμφωνα με το Platts.

Η τελευταία συμφωνία βασίζεται στις πρόσφατες κινήσεις της Total για επέκταση σε ενέργεια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

To χρονοδιάγραμμα και οι στόχοι

Τα πρώτα έργα στο χαρτοφυλάκιο Ignis έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το 2022 με προσδοκία να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2025. Απώτερος στόχος είναι να καταστεί η εταιρεία παράγοντας ενεργειακής μετάβασης, συμβάλλοντας στη φιλοδοξία της Ισπανίας να παράγει το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030 και 100% στα μέσα του αιώνα.

«Αυτό το χαρτοφυλάκιο ηλιακής ενέργειας θα επιτρέψει στον όμιλο να καλύψει όλη την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας των βιομηχανικών του εγκαταστάσεων στην Ευρώπη έως το 2025» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Ομίλου.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η εταιρεία θα αγοράσει σχεδόν 6 TWh ετησίως πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τις ισπανικές ηλιακές τοποθεσίες της μέσω συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που καλύπτει περισσότερα από 3 GW ηλιακών εκμεταλλεύσεων.

Οι δηλώσεις Pouyanne

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Total, Patrick Pouyanne μίλησε για αυτό το project, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Φιλοδοξία μας, πρωτίστως, είναι να παρέχουμε μια καθαρή, προσιτή ηλεκτρική ενέργεια στους οικιακούς πελάτες μας στην Ισπανία. Είναι μια χώρα προτεραιότητας για την Total στην Ευρώπη και σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τις ευκαιρίες ανάπτυξης της αγοράς που προσφέρει. Ευελπιστούμε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης προς την ουδετερότητα του άνθρακα».

Τέλος, αναφέρθηκε στους μελλοντικούς στόχους του Ομίλου, επιδιώκοντας να «αναπτύσσει τις δραστηριότητές της και να γίνει ένας από τους κορυφαίους παίκτες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παγκοσμίως».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης