Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ολλανδία: Η Robeco μειώνει τις επενδύσεις ορυκτών καυσίμων από όλα τα funds

Ολλανδία: Η Robeco μειώνει τις επενδύσεις ορυκτών καυσίμων από όλα τα funds
Οι εταιρείες που αντλούν το 25% ή περισσότερο των εσόδων τους από θερμικό άνθρακα ή άμμο πετρελαίου, ή 10%  από γεωτρήσεις της Αρκτικής, θα αποκλειστούν από τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια της
Η ολλανδική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, Robeco, αποκλείει τις επενδύσεις σε θερμικό άνθρακα, άμμο πετρελαίου και γεωτρήσεις Αρκτικής από όλα τα αμοιβαία κεφάλαιά της, ανακοίνωσε την Πέμπτη 24/9/2020, ακολουθώντας άλλους επενδυτές για τη μείωση της έκθεσής τους σε ορυκτά καύσιμα.

Οι εταιρείες που αντλούν το 25% ή περισσότερο των εσόδων τους από θερμικό άνθρακα ή άμμο πετρελαίου, ή 10% ή περισσότερο από γεωτρήσεις της Αρκτικής, θα αποκλειστούν από τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια της, ανέφερε η Robeco σε ανακοίνωση.

Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων ύψους 155 δισεκατομμυρίων ευρώ είχε προηγουμένως αποκλείσει τις επενδύσεις θερμικού άνθρακα μόνο από τα βιώσιμα κεφάλαιά του. Πρόσθεσε επίσης άμμο πετρελαίου και εταιρείες γεώτρησης της Αρκτικής στον κατάλογο αποκλεισμού της.

«Η προσπάθειά μας να αποκλείσουμε τις επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα από τα funds μας είναι ένα ακόμη βήμα στις προσπάθειές μας να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα των επενδύσεών μας, στη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλότερου άνθρακα», δήλωσε ο Victor Verberk, CIO της Robeco.

Ορισμένοι ευρωπαίοι ασφαλιστές και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων έχουν μειώσει τις επενδύσεις τους σε ορυκτά καύσιμα, συμπεριλαμβανομένης της ολλανδικής ασφαλιστικής εταιρείας Aegon.

Ωστόσο, οι ομάδες πίεσης επεσήμαναν ότι η μείωση της αποδοτικότητας του άνθρακα θα μπορούσε να περιορίσει τον αντίκτυπο των εξαιρέσεων που συνδέονται με τα έσοδα.
Η Robeco ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρώσει τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων ορυκτών καυσίμων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Η Robeco το 2018 απέκλεισε τις επενδύσεις που σχετίζονται με τον καπνό από όλα τα αμοιβαία κεφάλαιά της λόγω του κοινωνικού αντίκτυπου.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης