Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Λιβύη: Σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου προχωρεί η NOC

tags :
Λιβύη: Σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου προχωρεί η NOC
Η παραγωγή θα διαμορφωθεί στα 260.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) την επόμενη εβδομάδα
Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης ανακοίνωσε ότι αναμένεται να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου στα 260.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) την επόμενη εβδομάδα, καθώς το μέλος του ΟΠΕΚ προσπαθεί να αναζωογονήσει την πετρελαϊκή του βιομηχανία, που έχει καταρρεύσει από τον αποκλεισμό από τον Ιανουάριο.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περίπου 5% τη Δευτέρα, εν μέρει λόγω της πιθανής επιστροφής των λιβυκών βαρελιών σε μια αγορά που ήδη αντιμετωπίζει την προοπτική της κατάρρευσης της ζήτησης από τις αυξανόμενες περιπτώσεις κορωνοϊού.

Η Λιβύη παρήγαγε περίπου 1,2 εκατομμύρια bpd - πάνω από το 1% της παγκόσμιας παραγωγής - πριν από τον αποκλεισμό, η οποία μείωσε την παραγωγή του μέλους του ΟΠΕΚ σε περίπου 100.000 bpd.
Η NOC, σε ανακοίνωση αργά τη Δευτέρα, ανέφερε ότι ετοιμάζεται να συνεχίσει τις εξαγωγές από «ασφαλή λιμάνια» με τα πετρελαιοφόρα που αναμένεται να αρχίσουν να φθάνουν από την Τετάρτη για να φορτώσουν αργό για αποθήκευση τις επόμενες 72 ώρες.

Ως αρχικό βήμα, οι εξαγωγές πρόκειται να επαναληφθούν από τους τερματικούς σταθμούς πετρελαίου Marsa El Hariga και Brega, ανέφερε.
Το δεξαμενόπλοιο Marlin Shikoku φτάνει στη Hariga όπου αναμένεται να φορτώσει φορτίο για την Unipec, σύμφωνα με τα στοιχεία αποστολής.
Ο διοικητής της Ανατολικής Λιβύης, Khalifa Haftar, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι δυνάμεις του θα άρουν τον οκτώμηνο αποκλεισμό των εξαγωγών πετρελαίου.

Η NOC επιμένει ότι θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις πετρελαίου μόνο χωρίς στρατιωτική παρουσία στις εγκαταστάσεις.
Σχεδόν μια δεκαετία αφότου οι αντάρτες που υποστηρίζονται από αεροπορικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ ανέτρεψαν τον δικτάτορα Καντάφι, η Λιβύη παραμένει στο χάος, χωρίς κεντρική κυβέρνηση.

Η αναταραχή έχει καταστρέψει τη βιομηχανία πετρελαίου, μειώνοντας την παραγωγική ικανότητα από 1,6 εκατομμύρια bpd.
Η Goldman Sachs είπε ότι η επιστροφή της Λιβύης δεν θα  εκτροχιάσει την ανάκαμψη της αγοράς πετρελαίου, με τοναυξημένο κίνδυνο στην παραγωγή να αντισταθμίζεται από την υψηλότερη συμμόρφωση με τις περικοπές παραγωγής από άλλα μέλη του ΟΠΕΚ.

«Βλέπουμε τόσο τους υλικοτεχνικούς όσο και τους πολιτικούς κινδύνους για μια γρήγορη και βιώσιμη αύξηση της παραγωγής», δήλωσε η τράπεζα. Αναμένει αύξηση 400.000 bpd στην παραγωγή της Λιβύης έως τον Δεκέμβριο.
Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του υπό τη ηγεσία της Ρωσίας, παρακολουθούν στενά την κατάσταση στη Λιβύη, περιμένοντας να δουν αν αυτή τη φορά η επιστροφή της Λιβύης στην αγορά πετρελαίου είναι βιώσιμη, σύμφωνα με πηγές του Reuters.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης