Τελευταία Νέα

Συνεργασία Total και Macquarie για την ανάπτυξη πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων 2 GW στη Νότια Κορέα

Συνεργασία Total και Macquarie για την ανάπτυξη πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων 2 GW στη Νότια Κορέα
Η κατασκευή του πρώτου έργου 500 MW θα ξεκινήσει έως το τέλος του 2023
Η Total and Macquarie's Green Investment Group (GIG) έχουν δημιουργήσει μια κοινή επιχείρηση 50/50 για την ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου πέντε μεγάλων πλωτών υπεράκτιων αιολικών έργων στη Νότια Κορέα με πιθανή σωρευτική ικανότητα άνω των 2 GW.

Θα κατασκευασθούν έξω από τις ανατολικές και νότιες ακτές της χώρας (Ulsan και South Jeolla Provinces), και έχει ξεκινήσει η συλλογή δεδομένων ανέμου. Οι εταίροι στοχεύουν να ξεκινήσουν την κατασκευή του πρώτου έργου περίπου 500 MW έως το τέλος του 2023.

Με την ανακοίνωση του σχεδίου «Πράσινη Νέα Συμφωνία» στις 14 Ιουλίου, η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε τις φιλοδοξίες της να αναπτύξει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι οποίες θα φτάσουν τουλάχιστον το 20% του ενεργειακού μείγματος έως το 2030, συμπεριλαμβανομένων των 12 GW υπεράκτιων αιολικών δυνατοτήτων.
Η χώρα έχει σημαντικές δυνατότητες για την ανάπτυξη ενός πλωτού υπεράκτιου αιολικού τμήματος που επωφελείται από την ισχυρή κυβερνητική υποστήριξη και ένα σύνολο ικανοτήτων που διαθέτει η χώρα μεταξύ των οποίων η εκτεταμένη τεχνογνωσία ναυπηγικής και τα φιλόδοξα προγράμματα Ε & Α της χώρας.

"Η συμμετοχή μας στο πλωτό υπεράκτιο αιολικό τμήμα στη Νότια Κορέα είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της Total για την κερδοφόρα ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως και τη συμβολή στην καθαρή φιλοδοξία μας." Δήλωσε ο Patrick Pouyanné, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Total.
«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το δυναμικό του υπεράκτιου αιολικού πάρκου στη Νότια Κορέα, θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας.
Χάρη στην εκτεταμένη εμπειρία της σε υπεράκτια έργα, σε συνεργασία με πολλά κορεατικά ναυπηγεία, η Total βρίσκεται σε πολύ καλή θέση για να συμβάλει στην επιτυχή ανάπτυξη αυτής της νέας τεχνολογίας στη Νότια Κορέα μαζί με τον συνεργάτη μας GIG.
Είμαστε πράγματι πολύ πρόθυμοι να επεκτείνουμε τη μακροπρόθεσμη συνεργασία μας με τη Νότια Κορέα, να συμβάλλουμε στη διαφοροποίηση του ενεργειακού μείγματος και να υποστηρίξουμε την εμφάνιση ενός νέου βιομηχανικού τομέα μεγιστοποιώντας το κορεατικό περιεχόμενο στην αλυσίδα εφοδιασμού αυτών των έργων ».
Με την επιφύλαξη κανονιστικών εγκρίσεων και ικανοποίησης άλλων προηγούμενων προϋποθέσεων, η εταιρική σχέση θα τεθεί σε ισχύ το φθινόπωρο του 2020.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης