Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΟΠΕΚ: Μεγαλύτερη μείωση στη ζήτηση πετρελαίου το 2020 – Ανάκαμψη το 2021

ΟΠΕΚ: Μεγαλύτερη μείωση στη ζήτηση πετρελαίου το 2020 – Ανάκαμψη το 2021
Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα μειωθεί κατά 9,06 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) φέτος ενώ προβλεπόταν πτώση 8,95 εκατομμυρίων bpd πριν από ένα μήνα
Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα μειωθεί πιο έντονα το 2020 λόγω της πανδημίας του κορωναϊού σύμφωνα με έκθεση του ΟΠΕΚ που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 12/8/2020.
Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η ανάκαμψη του επόμενου έτους αντιμετωπίζει μεγάλες αβεβαιότητες, επισημαίνοντας ότι αυξάνονται οι «αναταράξεις» για τον όμιλο και τους συμμάχους του στη στήριξη της αγοράς.

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα μειωθεί κατά 9,06 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) φέτος, ανέφερε ο ΟΠΕΚ σε μηνιαία έκθεση, περισσότερο από την πτώση των 8,95 εκατομμυρίων bpd που αναμενόταν πριν από ένα μήνα.

«Οι εξελίξεις στις τιμές του αργού και των προϊόντων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020 θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων και υψηλότερα παγκόσμια αποθέματα», ανέφερε ο ΟΠΕΚ στην έκθεση.

Ο ΟΠΕΚ επέμεινε στην πρόβλεψή του ότι το 2021 η ζήτηση πετρελαίου θα ανακάμψει κατά 7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, αλλά είπε ότι η άποψη υπόκειται σε μεγάλες αβεβαιότητες που μπορεί να οδηγήσουν σε «αρνητικό αντίκτυπο στην κατανάλωση πετρελαίου».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης