Ενέργεια

Η Uniper πούλησε μελλοντική παραγωγή ενέργειας σε τιμές πάνω από την αγορά

Η Uniper πούλησε μελλοντική παραγωγή ενέργειας σε τιμές πάνω από την αγορά
Το 85% της γερμανικής παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας για το 2021 και το 70% για το 2022 σε μέσες τιμές 46 ευρώ και 48 ευρώ /MWh αντίστοιχα πούλησε η Uniper
Η γερμανική εταιρεία Uniper έχει πουλήσει μεγάλους όγκους της μελλοντικής γερμανικής παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και πυρηνικής ενέργειας και σκανδιναβικής ενέργειας σε τιμές υψηλότερες από την αγορά.

Παράλληλα με τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου, η εταιρεία αποκάλυψε ότι πούλησε το 85% της γερμανικής παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας για το 2021 και 70% για το 2022 σε μέσες τιμές 46 ευρώ (54,03 $) και 48 ευρώ ανά μεγαβάτ ώρα (MWh) αντίστοιχα.Έχει επίσης πουλήσει το 80% των σκανδιναβικών πυρηνικών και υδροηλεκτρικής ενέργειας για το 2021 και το 40% της παραγωγής του 2022 με μέσο όρο 27 ευρώ και 24 ευρώ αντίστοιχα.

Τα ποσοστά αντιστάθμισης των όγκων της προθεσμιακής παραγωγής παρακολουθούνται στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ως ένδειξη των κερδών, για την αξιολόγηση των μελλοντικών όγκων που συνδέονται με τους αντισυμβαλλομένους και την αξία της προθεσμιακής παραγωγής.

Η γερμανική χονδρική τιμή για όλο το εικοσιτετράωρο ρεύμα από όλες τις πηγές παραγωγής, η οποία χρησιμεύει ως ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, έκλεισε στα 40,4 ευρώ για το 2021 τη Δευτέρα και στα 44,3 ευρώ για το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon.
Η Uniper, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στην φινλανδική Fortum, πέτυχε μια μέση τιμή 46 ευρώ για τη γερμανική παραγωγή 2020 και 29 ευρώ για τη σκανδιναβική παραγωγή σε αυτές τις κατηγορίες προϊόντων. Εξακολουθεί επίσης να λειτουργεί άνθρακα και φυσικό αέριο και κάποια ανανεώσιμη ισχύ, οι προθεσμιακές πωλήσεις των οποίων δεν ήταν λεπτομερείς.



www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης